Hej, jag är ny här och måste få ställe en fråga av ren nervositet!

Jag bor i en nybyggd rätt billig lägenhet som håller sisådär kvalité. Jag flyttade in i juni och försökte som man ska dokumentera och skicka iväg så många fel som möjligt till hyresvärden. Men när början av september kommer ser jag en några centimeter lång rak vertikal repa i mitten av fönsterrutan. Jag tror inte jag sett den innan på grund av hur solen stått tidigare månader. Jag har vid det här laget inte tvättat fönstret då jag inte bott där så länge och inte sett ett behov av att tvätta fönstret. Jag har alltså inte orsakat skadan av vårdslöshet. Nu under hösten har den inte synts, förutom vissa väldigt soliga dagar under december skulle jag säga.

Dum som jag var tog jag bara bilder på repan, och på ett par ytterligare repor uppe i höger hörn som är mycket mindre, men flera. Jag har alltså bilder tagna första veckan i september på reporna där man tydligt ser att det är sensommar och bilderna är såklart taggade med detta datum i metadatan. Men... jag skickade aldrig bilderna till hyresvärden, vet inte varför.

Hur skulle ni göra nu? Ska man skicka iväg bilderna nu och peka på att det är sommar i bilderna och att metadatan säger första veckan i september, och hoppas på att de litar på att man inte tvättat fönstret eller gjort upphov till dem själv? Eller ska man lämna den till besiktningen den dagen jag ska flytta? Jag är ju livrädd att dem ska skylla det på mig och att det är jag som skrapat dit den eller nåt när jag enligt dem tvättat. Samtidigt är det absolut inga repor eller något bredvid vilket det antagligen hade blivit. Det är ju inte så att man direkt drar en rak skarp repa i mitten av rutan med en tvättduk till exempel, då hade det ju blivit "repfläckar". Kort och gott, hur fan ska jag lösa mina problem? 😅

Tiden mellan inflytt och tagna bilder är nästan exakt 3 månader. Tiden mellan bilder tagna och idag är nästan 4 månader.
 
I en hyresrätt får man slita normalt på lägenheten. Det finns inte så mycket en hyresvärd kan säga om slitage. De brukar kolla att det är städat. Visst, om du plockat med dig toastolen blir de griniga men en repa i ett fönster är ingen stor grej. Du har ju dokumenterat de andra sakerna så de kommer knappast jaga dig om den.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.