Byggahus.se

Skarv i bänkskiva?

 1. I
  Medlem · 37 inlägg

  IzabellaS

  Medlem
  Hej!

  Ska beställa en ny bänkskiva till köket och hade tänkt köpa via IKEA, OXSTEN vit. Hade idag möte med köksplaneraren och fick då veta att skivan kommer ha en skarv pga längden. Det handlar om en rak skiva och de vill inte sätta skarven vid spishällen utan den måste vara minst 10cm från närmsta hål/kant, alltså en bit in på arbetsytan.

  Svårt att hitta exempelbilder så jag undrar om det är någon här som har en bänkskiva med skarv som vill dela med sig av bilder? Spontant känner jag att det inte är hela världen, men vill gärna få en uppfattning om hur det kan se ut innan jag beställer skivan.
   
 2. Åsa Lund
  Husägare · Skåne · 4 621 inlägg

  Åsa Lund

  Husägare
  Ikea borde kunna visa dig en bild?
   
 3. I
  Medlem · 37 inlägg

  IzabellaS

  Medlem
  De hade ingen bild att visa tyvärr. Försökte beställa skivan till slut ändå men pga hur stommarna i mitt kök är utformade kunde jag inte beställa via IKEA då det inte fanns någon lämplig plats allt lägga skarven. Så nu håller jag på att leta vidare men hittar bara tokdyra alternativ eller laminat.
   
 4. F
  Husägare · Skåne · 1 028 inlägg

  fredrik.johansson

  Husägare
 5. L
  Husägare · Stockholm · 666 inlägg

  Luddis_1

  Husägare
  Visa ritningen på bänkskiva/köket så kanske det finns någon som kan hjälpa till med en lösning. Skarv vid arbetsytan är inte optimalt.

  Googlade lite snabbt efter skarv stenskiva, finns många exempel
   
  • Laddar…
 6. Åsa Lund
  Husägare · Skåne · 4 621 inlägg

  Åsa Lund

  Husägare
  • Laddar…
 7. H
  Medlem · 8 inlägg

  Hagerstrom

  Medlem
  • Laddar…
 8. I
  Medlem · 37 inlägg

  IzabellaS

  Medlem
  Det där se bra ut, min bror har likadant med skarv i vinkel och det blir naturligt på ett annat sätt än en skarv mitt i arbetsytan som du säger. Tack för att du delade med dig! :)

  Pga hur mitt kök är utformat med stommar/spishäll/diskmaskin/diskho har jag efter samtal med IKEA fått veta att jag inte kan beställa en stenskiva pga det inte finns någon lämplig plats att lägga skarven oavsett. Så nu kikar jag på laminat istället (blank vit) och kan då istället få en hel skiva. Inte lika exklusivt men hoppas det blir fint ändå.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.