Byggahus.se

Skånskabyggvaror Sommar vs vår / höst

 1. Lillmac
  Medlem · 4 inlägg

  Lillmac

  Medlem
  Vi går i planerna att beställa ett uterum från skånskabyggvaror som heter FIRA. Dette kan man beställa i olika säsonger. Är det någon som vet hur stor skillnad det är på sommar vs vår / höst? Är det värt dom extra pengarna?
   
 2. N
  Tillbyggare · 273 inlägg

  Nylenskavillan

  Tillbyggare
  Hej
  Det är två olika typer av uterum.

  Om man vill använda det på vår och höst kopplar man in radiatorer och lägger extra pengar för att kunna vara säker på att det förlänger säsongen. El dras fram på ett annat sätt. På vintern kan man ställa in möbler och se till att det är lagom varmt ( det sker genom en u värdes bestämning på fönster) . Det finns olika glas att använda idag. Man kan använda olika glastyper för att t.ex ta bort solljus, öka värmegenomsläppligheten respektive minska den, så det rätta är att fråga er leverantör och honom specificera skillnaderna. Taket kan vara en skillnad också, om uterummet skall anpassas övrigt hus och fungera som en förlängning av vardagsrummet. Får ni hjälp med eventuellt bygglov också? Ingår administrativa avgifter för ett eventuellt bygglov så ni inte blir negativt överraskade sedan.

  Om det är värt pengarna kan bara ni avgöra, hur ser er budget ut, er familjesituation, hur länge har ni bott där och hur hett önskar ni ett uterum, hur länge till blir ni kvar. Hur ser er ekonomiska situation ut. Jag tycker att man skall kosta på sig det man verkligen anser sig behöva, men inom de ramar man har.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.