Byggahus.se

Skandia betongpannor

 1. B
  Medlem · Nivå 8
  Jag har tegelröda betongpannor från -86 märkta "skandia" på hus och garage. Det enda skandia jag känner till är försäkringsbolaget, så jag misstänker att tillverkaren inte finns kvar. Tror ni att det ändå finns möjlighet att få tag på likadana pannor?

  Inte för att jag har någon brist på reservpannor, snarare tvärtom, jag har ca 150 st som ligger i vägen. Nu råkar det vara så att jag behöver ca 200 st till ett nytt uthus, det vore trevligt om jag kunde köpa t.ex. 100 nya och ta 100 från reservhögen och på så sätt spara både utrymme och pengar.
   
 2. S
  Medlem Nivå 8
  Jag har utrett detta för några år sedan eftersom jag då bodde i ett hus med betongpannor märkta Skandia. Nu har jag tyvärr drabbats av tillfällig minnesförlust men jag minns ändå att det var så att pannor med exakt samma form tillverkas av någon än idag - ring Benders eller Lafarge Roofing och ställ frågan så tror jag du får hjälp. Såg förresten en annons nyligen om att man fick 800 st Skandia pannor mot avhämtning (Sollentuna)...
   
 3. C
  Medlem Nivå 1
  benders är det
   
 4. B
  Medlem · Nivå 8
  Tack för svaren. Just nu lutar det åt plåt dock. (Jag är inte 100 på att takstolarna gillar tyngden av betongpannor i långa loppet.)
   
 5. M
  Medlem Nivå 3
  Hej,
  Är det fortfarande Benders som ersätter Skandia?