Byggahus.se
Hej,
Jag undrar hur man kan fixa till detta på ett enkelt sätt. Om det ens går?
En bekant har köpt en bostadsrätt och det såg ut så på visningen. Men nu vill dom så klart fixa till det.
 
  • Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det ser ut som en vanlig våtrumstapet. Om så är fallet så går det att laga. Man får ta en liknande tapet, och skära ut en bit runt skadan. Sedan limma dit den nya biten, och svetsa skarvarna. Detta är svårt att göra själv. Men en mattläggare gör det på ett par timmar.
 
Börja med rengöringsmedel och något att skura lite riktigt med och få bort rostfläckarna längs hela skarven från golv till tak. På med lite klorin så bleks det kanske lite.
Lossa lite på mattan/tapeten där det är som värst, skrapa rent lite, kolla om det är fullt med svartmögel bakom, spruta in lite klorin för att få död på vad som kan finnas där.
Rengör alla ytor med T-röd, in med en liten mängd silikon som sprids tunt över hela ytan där mattan/tapeten släppt.
Fixa en bit träregel som är tillräckligt lång för att nå från skadan till motsatta vägg och helst en bit Melaninskiva(vita ikeamöbler av spånskiva), Skivan ska täcka hela skadans yta så att det blir jämt tryck över hela skadan så att det limmas fast helt jämt.
Försök använda så lite silikon att inget sticker ut utanför lagningen.

Dagen efter när det har härdat, lägg en tunn rand med silikon över hela matt/tapetskarven från golv till tak.
Börja nu spara pengar för badrummet är slut, en duschkabin är inte fel,undvik att få vatten på skarven och se till att det är bra ventilation i badrummet så vattenånga försvinner ganska snabbt.