Byggahus.se
Du har beställt en tjänst, då gäller konsumenttjänstlagen, som säger att arbetet ska utföras fackmannamässigt och att företaget ska tillvarata dina intresse, samt även samråda med dig så att missförstånd ej uppstår.

Från din beskrivning låter det som att de inte riktigt har uppfyllt dessa lagkrav.
 
Men har de mätt fel?

Enligt din första bild skall det INTE vara rakt på ytterväggen till höger,
utan en liten kant mellan det nya och det gamla.

Tyvärr verkar det som att de utgått från att högra ytterväggen däremot skall ligga kant i kant.
Så när de sedan lagt en grund för en tillbyggnad på 5325 så har alltså tillbyggnaden hamnat för mycket till höger.

Stämmer det att utgångsläget för tillbyggnad har varit innerväggen och inte en rak yttervägg?
 
Redigerat:
Det är ju lite oklart vad felet är. Haer de följt ritningen, men den stämmer inte riktigt med det bef. huset, eller har de helt enkelt byggt fel.

Men om vi antar att utbyggnaden i sig stämmer med ritningen, storleksmässigt. Då kan ju en realtivt enkel lösning vara att flytta den där bef. innerväggen som nu inte linjerar.

Om det däremot är så att du faktiskt får en tillbyggnad som är 16cm smalare än på ritningen så är det ett värre fel.
 
Personligen så skulle jag nog tycka det är mer estetiskt att ha ytterväggarna liva mot varann än att nån innervägg ska anses rak i en korridor. Det kommer man troligen inte ens att tänka på sen.......Det är ju bara på ritbordet man visualiserar massa perfektioner som man sen vill leva upp till.
 
Om de inte tycker att det blir bra att bygga enligt den ritning de fått, så måste de ju ta upp det med dej och inte ändra självsvåldigt! För egen del skulle jag framför allt reta mej på att fasaden blev spikrak, i stället för att få det avsedda hacket. En tillbyggnad uppfattas mycket nättare om den inte går i liv med det ursprungliga huset.
 
Är detta måttet de har missat?
Visa bilaga 404909

Istället för att ha en kant mellan nya/gamla ytterväggarna ligger de kant-i-kant.
Vilket alltså gjort att huset är flyttat 150mm till höger. Vilket inne i huset blivit 160mm diff...
Japp de kan vara så att när de mätte var bygget skulle ha slutat så mätte de ifrån hus väggen och inte ifrån där byggnaden skulle stått.. dock så finns dock så ligger inte bygget kant i kant.. på den sidan så dom har nog bara mätt fel en gång..
 
Nej det där kan man inte acceptera det blir ju ett helt annat intryck om innerväggen sticker ut. Tittar man på din ritning fattar man direkt hur du tänkt. Inte alls otydligt. De har slarvat med mätningen och inte "pallat" fixa det när de väl börjat. Du kan vara helt säker på att de själva upptäckt detta och bestämt sig för att släta över det.