Byggahus.se

Ska bli mer lukrativt att hyra ut i andrahand

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 612 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Regeringen öppnar upp för möjligheten att kunna hyra ut bostadsrätt i andrahand till högre hyra utan att hyresgästen kan överklaga hyran i efterhand och få tillbaka pengar.

  Du kan läsa artikeln här: Ska bli mer lukrativt att hyra ut i andrahand
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Richard Nord

  Det var på tiden att man genomförde dessa ändringar. Det är helt moralvidrigt att man har kunnat hyra i andra hand en längre tid och sedan överklaga i efterhand och få pengarna tillbaka. Dessutom borde man kunna ta ut en hyra som täcker lånekostnaderna för lägenheten. Självklart! Då kommer flera att hyra ut.
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Frida Wallin

  ÄNTLIGEN vettiga förslag. Som Richard skrev är det på tiden att man genomför dessa ändringar. Det är inte ekonomiskt hållbart att man som lägenhetsägare inte har rätt att ta ut en hyra motsvarande den faktiska kostnaden (dvs avgift & räntekostnader), då det finns en risk att den som hyrt lägenheten överklagar i efterhand och får tillbaka pengarna.
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anders

  Bra för oss i Stockholm. Det står en hel del lägenheter tomma längre och kortare perioder här pga att de inte är lönsamt att hyra ut och att det är så jädrans krångligt. Risken finns att det blir så att folk köper lägenheter som investering och hyr ut dem. Men den risken tycker jag att vi får ta då man konverterat så många hyresrätter till br i Stockholm.
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: nollråtta

  Här blev det genast oroliga insändare i lokaltidningen som såg framför sig att vinstkåta grannar hyr ut rum till prostituerade...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.