Byggahus.se

Ska bli lättare att bygga hus på landet

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 266 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. Pytt
  Besserwisser · Västra Götalands Län · 449 inlägg

  Pytt

  Besserwisser
  Nog för att det kan vara bra att underlätta byggandet, men själv tror jag det är att BO på landsbygden som är det svåraste. Jobb, transport, service, sjukvård - det är många saker som får en att känna sig nedprioriterad när man väl fått tag på sitt hus utanför storstaden.
   
 3. G
  Allvetare · Visby · 167 inlägg

  Grim Pedersen

  Allvetare
  Jag vet inte om jag är morgontrött eller ej, men BO? :)

  Jag tror faktiskt att det kan vara en bra idé. Det är såpass många, och relativt stora poster, relaterat till att bygga nytt. På landet är det alltid svårare att räkna hem investeringar, men den där plattan på marken kommer kosta X hundra tusen oavsett om det är i villakvarteret just utanför centrum eller 3 mil ut på landet. Kan man få ner bygglovs-, lagfarts- och pantbrevskostnaderna så kommer det ta bort en betydande del av kostnaden relaterat med att bygga. Och ute på landet där värdet av huset kanske blir 2-3 miljoner istället för 4-6 miljoner så är ett par hundra tusen mindre i skatter och avgifter ganska stor del av kakan :)
   
 4. Pytt
  Besserwisser · Västra Götalands Län · 449 inlägg

  Pytt

  Besserwisser
  Ja alltså BO som i "bo på landet", fast med betoning. ;) Kanske skulle använt fetstil istället. :p
  Jag är absolut med på att det kan vara bra att underlätta exploateringen, men för egen del känns det liksom menlöst att bygga ett hus någonstans där jag inte kan hitta något jobb och måste åka mil efter mil för att handla eller få sjukvård.
  Frågan är väl i vilken ände man ska börja..
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.