Byggahus.se

Sju inredningstips för barnrummet

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 649 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Att skapa miljöer för barn som är lekfulla, vackra och funktionella är både roligt och utmanande. Många funktioner ska få plats på en ofta ganska begränsad yta. Här delar jag några av mina bästa tips för att lyckas med barnrummet.

  Du kan läsa artikeln här: Sju inredningstips för barnrummet
   
 2. AndersMalmgren
  Renoverare · Stockholm · 9 140 inlägg

  AndersMalmgren

  Renoverare
 3. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 8 323 inlägg

  pacman42

  Medlem
  En sak som inte inredare verkar tänka så mycket på är att barnen växer. Det de gillar när de är fem år, det ogillar de när de är sex år osv. Jag gick i fällan med vårt första barn, hon hade både loftsäng med skrivbord under och sedan sänghimmel. Sedan var det dags för upphöjd säng på byråer, den fick vara kvar i två år till dess hon började ha kompisar som sov över ibland...

  Det blev mycket arbete för väldigt lite nytta. Tänk istället igenom vilka behov som finns långsiktigt och satsa på möbler som uppfyller dessa behov. Först efter detta så är det läge att inreda...
   
 4. AndersMalmgren
  Renoverare · Stockholm · 9 140 inlägg

  AndersMalmgren

  Renoverare
  Vi kör https://manis-h.se/ den kan man omkonfigurera efter nya behov. Vi började med en loftsäng som vi sedan byggde om till våningssäng.
   
 5. Jiji
  Medlem · 2 285 inlägg
  En annan sak är att fundera på hur mycket man inreder för sin egen skull.
  Små barn (om nu inte det har ändrats radikalt med dagens barn) vill ju helst vara där föräldrarna är. Riktigt små barn kan ju inte heller vara ensamma. Så barnens rum är kanske mest där de sover (men även det görs ju ganska stor del i föräldrarnas rum) och där leksaker förvaras.
  När mina barn var små hade vi faktiskt ett gemensamt sovrum. Vi hade säng i tre våningar (högt i tak) barnen hade sina leksaker och lekyta under vår säng.
  Mest tid tillbringade vi i vardagsrummet. När den äldste började skolan flyttade vi till större boende. Vi tog varsitt litet rum till sovrum till respektive barn och oss vuxna och det största rummet till lekrum. Där maxade vi golvytan med hjälp av överblivna bokhyllor och skåp. Det byggdes mycket lego. Det var inte förrän de gick på mellanstadiet som de fick varsitt större sovrum som de själva inredde (ganska konservativt när de valde själva) . Då började de ha kompisar hemma mer på allvar med stängd dörr och fnitter och inte så mycket lego längre. Sedan blev det ju speldatorer och annat som avgjorde rummens inredning. Och nu har vi bara ett barn kvar hemma så nu ändras inredningen igen.

  Barn blir inte gladare över gulligt inredda rum med teman, de blir glada över närvarande föräldrar.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.