Sexkantsskruv M16, var köpa?

2k läst  13 svar

 1. J
  Medlem Nivå 4
  Någon vet var man kan köpa M16 sexkantsskruv i Sthlms-området? I de vanliga butikskedjorna verkar M12 vara största dimension.
   
 2. Fotografen
  Verktygstokig · Nivå 16
  Swedol, eller Sifvert Skruv, eller någon maskinfirma. Möjligen även någon maksinverkstad som servar grävmaskiner, hjullastere osv.
   
 3. J
  Medlem Nivå 4
  Tackar för info, Sifverts skruv låter bra samt att det ligger bra till. Men satan i gatan vad dyrt det är med ordentlig skruv!!! Typ 1000 spänn för ett 25-pack, är väl bara att hosta upp... (Vad gör jag med de som jag inte behöver, lägger i ett bankfack? ;-)
   
 4. L
  Medlem Nivå 7
  Vilken längd behöver du?
  Jag kan ha ett gäng som passar om du har vägarna förbi örebro, de kostar inte 1000:- för ett 25-pack :)
   
 5. J
  Medlem Nivå 4
  Tack för erbjudandet, men har inte vägarna förbi, bra ide annars!
  Moms tillkommer säkert också på priserna i katalogen... Behöver kanske två längder vilket betyder att skruvfascisterna kommer att dra in en ansenlig summa på mig!!
   
 6. hantverkare1
  Medlem · Nivå 12
  Swedol borde ha, annars kan dom säkert ta hem. Brukar sälja i lösvikt också så du kan köpa så många du behöver.
   
 7. J
  Medlem Nivå 4
  Ska definitivt kolla med swedol, lösvikt låter som min melodi pga att jag inte behöver så många samt eventuellt varierande längd.
   
 8. larsbj
  Byggnadsvårdare · Nivå 13
  Vet inte om det passar din applikation men gängstång finns på tex biltema, swedol och det blir billigt.
   
 9. blackadder
  Medlem Nivå 7
  I den lokala järnaffären här hemma (med fascinerande stort utbud, även tum) är det inga problem att köpa en och en skruv. ligger dock på västkusten...

  Annars kan du höra med en mekanisk verkstad.
   
 10. C
  Medlem · Nivå 11
  Täby järn har, även varmgalvat. De säljer skruvar styckvis. Jag köpte skruv och mutter vfz i grova dim därifrån till bryggan på landet.
   
 11. I
  Anonym
  http://www.skruvcentralen.se/files/m6sfzv.pdf
  Annars tror jag på en mek verkstad, pengar till kaffekassan, de gånger jag handlat på verkstad har det varit så, pappersarbete blir bara besvärligt. Och priset har varit lite över skrotpriset. Bara de får klart för sig att man inte är från nån myndighet som försöker sätta dit dem.
   
 12. J
  Medlem Nivå 4
  Jag har också noterat denna detalj rörandes priset. Pratar vi här om en jättelik skruvkonspiration eller är det kanske så att det faktiskt är tekniskt jättesvårt att tillverka en skruvskalle i hela 6 (!) kanter?? :x Passar dock inte min applikation.


  Två väldigt bra förslag eftersom de båda tillhandahåller i varmförzinkat. Jag har nämligen tidigare idag upptäckt (var nämligen en sväng på Fredells) att det skiljer ca en faktor 5 i pris jämfört med rostfritt A2 och A4. Men visst funkar varmförzinkat bra i vanlig utemiljö (nära marken)?

  Tar nog en sväng till Täby då på måndag så att jag kan köpa styckvis. Brassar förbi Swedol i Skärholmen på vägen dit utifall att de har i lämplig dimension. Fast bäst är nog att helt enkelt ringa först.

  Skruv-Sifvert struntar jag i då han verkar ha specialiserat sig på A2 och A4 (undra vad deras lager är värt?? :wow:)
   
 13. U
  Medlem Nivå 3
 14. J
  Medlem Nivå 4
  Handlade på Swedol tillslut. Ca 15kr/st för M6S FZV M16 i olika längder.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: