Byggahus.se

Sentens/Electrolux

 1. H
  Medlem Nivå 1
  Står i begrepp att så småningom byta kök och har tittat bl.a på Sentens/Electrolux kök, tycker att dom verkar bra, men är dom dyra när alla kostnader tillkommit (som inte finns med i ritprogrammet)?
  Går det att få rabatter på annat än vitvarorna?
  Går det att hitta något jämförbart kök till ett bättre pris (om man inte vill ha IKEA eller Epoq)?
  /Heba
   
 2. Snailman
  Medlem · Nivå 16
  Sentens är det marbodal som gör, se upp med monteringskostnaden om du inte gör det själv (marbodal går nog bara köpa monterat tror jag), men angånde sentens, så om man kollar ett standardkök, så har de olika prisgrupper, men det lustiga är att om man köper det billigaste köket så blir det en viss monteringskostnad, om man sen köper samma kök men de dyraste luckorna, och det kostar säg det dubbla mot den enkla, så tar de även den dubbla monteringskostnaden:confused:

  så de verkar inte ta betalt för att skruva ihop ett visst andtal delar, utan tar betalt i procent av totaltpriset...
   
 3. B
  Medlem Nivå 1
  Vi har nyligen beställt ett Sentens kök. Vi har tittat på både på IKEA, Kvik och att beställa från snickeri men avgörande blev att Sentens har en vitrinlucka vi gillar som ingen av de andra har, och snickeriet kände vi hade svårt att hålla leveransdatum och ville inte göra någon skiss. På IKEA kunde vi inte få de bänkskivor vi ville ha, och Kvik hade inte massiva luckor till överskåp, och vi vill ha allt från ett ställe.

  Vi bara micro från Electrolux och det trodde vi skulle ställa till problem, men vi har fått separata offerter på kök och vitvaror. Vi betalar drygt 80000 för vita bänkskåp och överskåp i ek, måttbeställdk diskbänk i rostfritt (2,3m) med hög bankkant och två stora hoar, två granitskivor total längd 2,2m samt 4,4 m vaxad ek (90cm djup). Vi har tandemboxlådor och får köket ihopmonterat samt hemlevererat (vi sätter in det själva). Priset är inkl täckskivor, 6 spotar och lite annat. Första offerten var bara en klumpsumma, men vi fick den snabbt specad. Det slutgiltiga priset sägs vara 12% rabatterat jämfört med deras listpris, men det vet man ju aldrig...Servicen har varit sådär, vi har fått ligga på en del. Har betalat handpenning på 20% när ordern lades, men ska inte betala något mer innan vi har fått alla grejer och ser att det är OK. Har räknat lite och jämfört med IKEA och då blir skillnaden på enbart stommar och luckor inte så väldigt stor.
   
 4. P
  Medlem Nivå 1
  vi har installerat ett sentens vik valnöt o tycker att det känns riktigt bra kavlitetsmässigt vi köpte dock ett utställningskök o har modifierat det för att det ska passa våran planlösning....vi skippade köksön o använde underskåpen som ett traditionellt kök men då vart vi tvungen att skaffa en bredare bänkskiva men det var inga problem lycka till !!