Sega priser, men ändå börsens psykologi

378 läst  6 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Känslor som smittar, både rädsla och övermod, styr bostadspriserna på kort sikt. Men i ett längre perspektiv är det utbudet av tomter och byggkostnaden som avgör.

  Du kan läsa artikeln här: Sega priser, men ändå börsens psykologi
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: hemmahemulen

  Klart att de svenska bopriserna kommer att stiga i all oändlighet. Sjunker de någon procent nu under lågkonjunkturen så tar de igen det snabbt när ekonomin blir i balans igen.
   
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Lekkamraten

  Helt korrekt att bopriserna följer reallönerna, och med omvänt resonemang så faller nu priserna med de första reallönesänkningarna vi har på 15 år.
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Kristina

  Med tanke på att bopriserna under ett antal år stigit mycket mer än reallönerna så kommer det nog att dröja innan dom stiger igen.
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Doc

  "Klart att svenska bopriserna kommer att stiga i all oändlighet"
  Hoppas verkligen att det där var ironiskt för annars lever du nog lite farligt. Priser på saker går upp och ner, ALDRIG upp i all oändlighet.
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Gullan

  Att bopriser följer reallöneförändringar är väl förenklat. Över tid har det visats att man lägger större andel av hushållets inkomster på boende idag än för 30år sedan. Det är förmodligen kopplat till flera faktorer, men en är säkerligen att dagens köpare är mer benägna att ta risker vid sitt husköp. Alltför många betalar alldeles för mycket för att få bo på ett specifikt område. Att köpa ett hus byggt före -80 med framtida renoveringar i åtanke, blir markkostnaden många gånger orimligt hög. Nya tapeter, ett flashigt kök och en nytryckt skorsten räcker tyvärr sällan för de reparationer av "sånt mecklarn glömde nämna och heller inte visade från 3 olika vinklar i prospektet". Jag tänker på t.ex avloppsbyten, värmesystembyten, fönsterbyten, takbyten, omdräneringar, mm
   
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: billy_baver

  Jonas Lindmark skriver: "Fler hus än vad människor egentligen behöver har byggts och detta överdrivna utbud hotar att under lång tid framöver pressa ned priserna under produktionskostnaden"

  Kommentar: Byt ut ordet "hus" mot "bil", och inse att ett begagnat hus aldrig mer blir nytt. Få bilister räknar med att sälja sin nya bil dyrare än den kostade från början. Att bostadskonsumtion "betalar sig själv" är således en historisk parentes.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: