Byggahus.se

Schuco vikdörrar

 1. C
  Medlem · Nivå 11
  Jag skall installera två stycken vikdörrar (en 3-delad och en 2-delad) och det är viktigt för mig att den synliga bredden mellan fönsterrutorna är så smal som möjligt (den blir ju ändå ganska bred).

  Är det någon som har erfarenhet av och/eller prisuppgifter på partier med ASS 70 FD och ASS 80 FD HI?

  Jag har hittat den här broschyren: http://www.altitudealuminium.co.uk/wp-content/uploads/2014/02/Altitude-Aluminium_ASS-70-80-FD.pdf som visar hur profilerna ser ut (120 mm synlig karm för 70 FD och 112 mm för 80 FD). Jag vet inte hur mycket som försvinner på sidorna (om karmyttermåttet är fast, dvs jag kan inte gömma karmarna i väggen).
   
 2. ginnfilt
  Medlem Nivå 10
  Vi har en 3-delad i vårt (nya, iofs 2 år nu) hus, men jag vet inte riktigt om jag kan svara på dina frågor. Här en lite bilder från insidan när det var klart:
  http://nummeriv.blogspot.se/2013/04/vikdorren-sa-blev-det.html

  Här är en bild från innan den kom på plats:
  http://nummeriv.blogspot.se/2012/11/om-en-vikdorr.html

  Det jag kan råda dig till är att inte sätta utvändigt foder för nära översidan på de utvändiga gångjärnen, eftersom man behöver komma åt och kunna smörja dem från ovansidan. Vi råkade ut för det bekymret och behövde plocka ner fodret och borra ett hål i det som möjliggör att man kan smyga dit och droppa i en droppe olja eller två.
   
 3. C
  Medlem · Nivå 11
  Snyggt!
  Tack för tipset om foder. Vet du om ni har 70 eller 80 FD-varianten?
   
 4. ginnfilt
  Medlem Nivå 10
  Nej, det vet jag tyvärr inte så här på rak arm.
   
 5. M
  Medlem Nivå 11
  Jag har ASS80FD, finns en del bilder i min projekttråd.

  http://www.byggahus.se/forum/social...-lertegelblock-11.html?perpage=15#post2189568

  Jag hämtade in priser från flera olika leverantörer, även från andra märken. Det skiljer en hel del mellan olika återförsäljare till Shuco också. Kontrollera vilken sorts glas du får, härdat/laminerat pga säkerhetskraven.

  Priserna låg i spannet 50.000 - 90.000 inkl moms för ett parti om 3.3 meter.


  Tycker det borde gå att montera med dold karm, på insidan kan man ju låta innerväggen gå ut över själva karmen. Utsidan? Hmm... Kolla med din leverantör om de har några demo-installationer, antar att det är dem som ska montera till dig.
   
 6. C
  Medlem · Nivå 11
  Kul blogg och fint hus. Är ni nöjda med vikdörrarna? Övervägde ni även 70 FD eller var 80 FD ett självklart val?
  Den installatör jag fått offert från så här långt rekommenderar väldigt starkt 70-varianten. Jag har t.o.m. svårt att ens få en offert från dem på 80-versionen.
  Har ni 2- eller 3-glas? Hur resonerade ni vad gäller energi-glas? Järnfritt eller motsvarande (typ optiwhite)?
   
 7. C
  Medlem · Nivå 11
  PS. anledning till att jag inte kan dölja karmen är att dörren kommer att sitta i en fönsterkupa, så det finns liksom inget extra utrymme på sidorna :)
   
 8. M
  Medlem Nivå 11
  För mig var det självklart med 80 FD. Ville absolut ha 3-glas i dem. Vilken typ av glas det sitter i vet jag faktiskt inte. Leverantören frågade vilka fönster vi hade i resten av huset och valde något som passade. Härdad utsida och laminerad insida (eller om det var tvärt om) för övrigt.
   
 9. C
  Medlem · Nivå 11
  Min glasmästare har offererat 70FD, treglas, och är av någon anledning mycket negativ till en ev uppgradering till 80 FD. Han säger att det är onödigt, att det inte skiljer särskilt mycket mellan karmarna förutom priset, mm. Men jag har inte lyckats få ett vettigt svar på vad det är som skiljer egentligen. Så här långt har jag konstaterat att 80-karmen har bättre U-värde ( men vad skillnaden är vet jag inte) samt smalare karm mellan fönstren.