Byggahus.se

Sammankoppla rostfria rör/rördelar med mjukt kopparrör.

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  Jag behöver tips kring hur jag ska koppla. Jag har ett mjukt kopparrör i ena änden och en gängad rörbit i rostfritt i andra. Däremellan skall det vara två rör i antingen koppar eller rostfritt samt en t-koppling i antingen koppar eller rostfritt.

  Del1: Mjukt kopparrör
  Del2: Hårt koppar- eller rostfritt rör
  Del3: T-koppling i rostfritt eller koppar
  Del4: Hårt koppar- eller rostfritt rör
  Del5: Gängad rostfri rörbit.

  Lödning och svetsning är inte aktuellt utan kopplingen behöver vara löstagbar. Material av rostfritt och koppar är det enda som är aktuellt. Inga kopplingar eller kopplingsdelar i plast, mässing osv fungerar. Hur får jag till detta? Med vilka kopplingar kan jag få samman koppar och rostfritt?
   
 2. P
  Medlem Nivå 4
  Vattete klämringskoppling
  Rgäng x dimension på kopparröret, kör stödhylsa i kopparröret
   
 3. R
  Medlem Nivå 1
  Är inte Vattetes klämringskopplingar i mässing?
   
 4. P
  Medlem Nivå 4
  Jo men inga galvaniska strömmar mellan RF, mässing eller koppar. Kör förkromat om du ej tycker färgen passar.
   
 5. Patrick E
  Medlem Nivå 10
  Du kan använda kopplingar av mässing för att koppla rostfritt. Jag hade det på mitt vattenfilter från en stor tillverkare.
   
 6. O
  Medlem Nivå 12
  Valet blir väl att köra rostfritt i allt utom själva skarven mellan det mjuka kopparröret och och ett rostfritt rör. Nu beror det naturligtvis på vilka dimensioner du använder men rostfria hydraulikrör finns väl i liknande ytterdiameter som normala kopparrör och då bör ju en presskoppling av koppar med stödhylsa i kopparröret kunna fixa den första skarven. Sen finns det ju oändligt med rostfria kopplingar och rör att bygga resten av.