Byggahus.se

Samlingstråd: Identifiera ogräs

5k läst  35 svar

 1. Lill72
  Medlem Nivå 8
  Ser ut som Rallarros.
   
 2. P
  Medlem · Nivå 13
  Då har jag helt missuppfattat vitgröe! Jag har alltid trott att vitgröe är de där grova grässtråna som växer längs marken...:thinking:
   
 3. O
  Husägare Nivå 5
  Hej,

  Lånar tråden lite. Vi har sått ny gräsmatta i år och tyvärr så hr vi fått en viss ogräs som har spridit sig som bara den. Vi har inte haft denn ogräsvariant tidigare så misstänker att detta var något som följde med matjorden. Här kommer en bild:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  DD569416-9276-473C-9762-9BA66AB019AD.jpeg


  Har även följt tråden om MCPA och att få bort ogräs. Skulle ex Dicotex kunna ta kål på denna ogräsvariant?
   
 4. svartöra
  Medlem · Nivå 11
  Jag tycker det ser ut som svinmålla, klibbkorsört, nån plister och diverse maskros. Klipp gräset så får de vad de tål. Bekämpningsmedel kan du fundera på nästa år.
   
 5. jac
  Medlem · Nivå 14
  Jag tycker det ser ut som vanlig svinmålla. Det brukar vara det första som dyker upp i jorden och det kan bli mycket. Men i en gräsmatta är det nog inga problem, den tycker inte om att klippas och brukar försvinna ganska snart när man börjar klippa gräsmattan. Jag misstänker också att den inte tål konkurrens av andra växter särskilt bra. Den brukar mest synas där jorden är bar och försvinner när gräset tätnar. Har jag rätt så ser jag ingen anledning alls att spruta mot denna.
   
  • Laddar…
 6. O
  Husägare Nivå 5
  Tack så mkt för svar! Gräset ska klippas snart då den numera har nått rätt höjd för att klippas. Ska lägga ut slingan till roboten nu till helgen. Detta år har jag inte tänkt använda dicotex men däremot nästa år.

  Googlade på svinmålla och det ser precis ut som det jag har i trädgården...
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka