Byggahus.se

Såld lägenhet avdrag för renoveringar vid ny planlösning (ca 8år sedan)

 1. A
  Anonym
  Det är lite rörigt mäklaren säger 10år vid nytillkomna/större saker annars 5 år, på skatteverkets sida står det 5år, på lawline står det 5år men även 10år med minskning av avdrag http://www.lawline.se/answers/6452

  Lägenheten helrenoverades 2009 så det mesta går ju bort, det jag undrar är köket har en helt ny planlösning (nya väggar, entre mot annat rum), nya vitvaror (diskmaskin fanns exvis inte tidigare), nya skåp och lådor, allt är ommålat, golvet slipat osv.

  Finns det någon möjlighet att göra någon form av avdrag som faller in inom eventuell 10års period här för att minska vinsten på försäljningen och det vi i slutändan måste skatta för?

  Kvitton finns
   
 2. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 5 718 inlägg

  Fairlane

  Medlem
  Jag skulle kolla med Skatteverket. Du kan göra det anonymt. De kommer säga hur det ligger till, utan att fuska åt ditt eller sitt håll
   
 3. L
  Medlem · Skåne · 222 inlägg

  Leifur

  Medlem
 4. P
  Medlem · Östergötland · 253 inlägg

  Patrik Lidstedt

  Medlem
  Även om du läser dig till att det gått för lång tid kan du ju alltid prova, stor chans att det går igenom om det är rimmliga avdrag och blir du granskad så tar du den pucken då!
   
 5. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 5 718 inlägg

  Fairlane

  Medlem
  Så kan man göra. Man kan göra likadant med alla avdrag, prova och hoppas att ingen upptäcker det.

  Jag hade en kollega förut som hade eget på sidan av. I företaget drog han av allt möjligt, blöjor, mat, kläder etc. Eftersom det gick igenom så var han helt säker på att man fick göra så. Vi försökte förgäves förklara att han haft tur och inte blivit granskad och att om han fortsatte på samma sätt kanske han skulle åka dit året efter och då skulle de även kolla bakåt i tiden. Han var dock helt säker på att det var ok.
   
 6. L
  Medlem · Skåne · 222 inlägg

  Leifur

  Medlem
  Utgifter för grundförbättring i bostadsrätt får man dra av hela vägen tillbaka till 1974. Det är dock inte säkert att man får dra av hela utgiften.
   
 7. A
  Anonym
  Vi kör fullt avdrag på allting i köket där kvitton finns, det är ett dödsbo finns inte riktigt energi att dra i allting.

  Från skatteverket
   
  Redigerat av moderator 28 sep 2017 19:49
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.