Byggahus.se

Sagolik jugend i Täby

4k läst  32 svar

 1. Martin_B
  Medlem · Nivå 14
  Jag tror ju det kan bli svårt att sälja ca. 1100 m2 för mycket mer än 3 mille, men vem vet.

  Sedermera tror jag att just tomtstorleken på över 2300 m2 gör att fastigheten blir extra attraktiv.

  Styckar man av den, så förlorar man samtidigt ett par mille direkt p.g.a minskad tomtstorlek, så vinsten lär ju inte bli så stor att stycka av i slutändan ändå. Och ju fler som styckar av, vilket innebär allt fler mindre tomter, desto större värde betingar just större tomter, som ju blir allt mer ovanliga/unika i gamla villaområden.
   
 2. J
  Medlem · Nivå 9
  Finns det nåt hus i stockholm som är "värt" det som det säljs för, allt är svindyrt... Men är det inte så att med rejäl tomt och sekelskifte i vettigt skick i en bra förort så verkar priserna hamna såhärpass högt (utan att ha koll på kyrkbyn).
   
 3. Stefan N
  Verktygstokig · Nivå 19
  Kyrkbyn ligger ju minst 1milj under övriga Täby.
   
 4. R
  Medlem · Nivå 16
  2013... Det har byggts mycket i dessa områden sedan dess.
   
 5. J
  Husägare Nivå 8
  Absolut. Inget konstigt med priset. Tomten är ovanligt stor för att ligga i Stockholm. För att hitta hus där det är vanligt med denna tomtstorlek får man kolla i dyrare förorter som Danderyd och Saltsjöbaden. Men då är oftast husen betydligt större och kostar därefter.

  Eller så får man flytta långt utanför stan.
   
 6. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Nej det finns många tomter runt Stockholm som är denna storlek, faktisk ganska vanlig storlek.
   
 7. R
  Medlem · Nivå 16
  Stämmer faktiskt! Många byggde huset mitt på när det begav sig och då blir det knöligt att stycka vettigt. De som går att stycka brukar bli det när huset får ny ägare... Idag är 1100m2 klassat som rätt så stor tomt.
   
 8. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Ja denna fastighet är perfekt att stycka.
   
 9. A
  Medlem · Nivå 18
  Ett sådant här hus ska ha en lite större yta på fastigheten. Stycker man av så blir det fel, men med de otroligt höga priserna i Stockholmsområdet är det ju lockande och kanske ett tvång.
  Finns många fina hus från en annan tidsålder där det styckats av och de nu står inklämda, visst är det samma hus men charmen och helhetsbilden är helt borta, bara ett hus i mängden.
   
 10. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Om man ska gå efter hus i Stockholmsområdet så är detta hus inte märkvärdigt alls. Ett vanligt hus med ett torn helt enkelt
   
 11. J
  Medlem · Nivå 9
  Nja, nog är välbevarade sekelskifteshus inte vanliga I det att även i områden med många hus av denna typ säljs det ofta inte mer än ett par om året... Totalt i Stockholm finns många, men sett till andelen hus och försäljning i specifikt område är de sällsynta... Vi bevakade solhem och norrviken I flera år, tittade även på nåt hus I kyrkbyn men det passade oss inte geografiskt fast nog är det ett fint område...
   
  • Laddar…
 12. A
  Medlem · Nivå 18
  Tror vi definierar "märkvärdigt" olika. Om vi utgår från ett hus i jugendstil och ca 120 år som inte är sönderrenoverat, bibehållet utssende inne/ute och med stor fastighet så är det märkvärdigt även i Stockholm men kanske vanligare ute i landet. Det är ju byggnadshistoria vi ser här.
   
 13. arneri68
  Medlem · Nivå 8
  Många av de tomter som är styckade i Täby är gamla sommarstugetomter. När de under 70-80-90 talet bebyggdes med villor placerades husen ofta för en eventuell framtida styckning.
  De flesta mindre hus fram till 50-60 talet har rivits för att ge plats för större modernare hus.

  Näsbypark har inte heller speciellt många 100 åringar kvar. Finns några +100 åringar kring Rönningesjön, typ Hästängsgård.
   
 14. J
  Husägare Nivå 8
  Vi var och kollade på huset och nej, det är inte vanligt med sådana här hus - i superfint skick - i Stockholm. Det var fantastiskt charmigt och mycket välskött. Alla renoveringar är smakfulla och priset är fullt rimligt. Hade det legat på vår sida om stan hade jag lätt lagt ett bud.

  Det här är (som någon skrev ovan) byggnadshistoria och ett jättefint objekt.
   
 15. Isakare
  Medlem · Nivå 12
  Vad är det för fel på en tomt, och inte en plätt ??
  Med en lagom tomt slipper folk gnälla här om grannens, staket, barn, fru, fula bil eller vad det nu är.

  Fint hus.