Kul! Nu har vi oljat som galningar, kan man bara avbryta det och gå över till vaxet vid nästa tillfälle om några månader?
42 496 läst · 39 svar
42k läst
39 svar
Såga ur för diskho och spishäll (handledning)
-
-
Lösvirkesbyggare · Arkitekt Robert Sandell · 31 inlägg 19 nov 2019 15:31
Husbyggarresan
Lösvirkesbyggare- Arkitekt Robert Sandell
- Villa
- Medlem jan 2019
- 31 inlägg
- 52 gillningar
- 7 bilder
19 nov 2019 15:31 #32 -
19 nov 2019 16:41 #33
Trevligt. Finns det något wax som är extra topnotch du kan rekomendera ?
-
19 nov 2019 17:11 #34
Jag skulle tipsa om OSMO hårdvaxolja, renoverade bänkskivor och köksö (ek) när vi flyttade in för 5 år sedan och det har hållit fantastiskt bra utan någon som helst åtgärd under den tiden. Och då är det rejält slitage med småbarn, vasken/disk (blött dagligen), grytor, vinspill, kaffe, bak, tjänstgjort som slaktbord vid flertalet tillfällen o.s.v. Jag är faktiskt grymt imponerad med tanke på mängden slitage. Den är ganska dyr, men väl värd pengarna, ett par gånger om faktiskt.
Jag var väldigt noga när jag gjorde vid det, med applicering och flera skikt etc. Men det betalade sig nog i långa loppet. Trots att det är ekskivor känns det i princip som man har laminat när det kommer till att torka av/vattenresistent/spill/kladd/flott etc.- Laddar…
-
19 nov 2019 20:14 #35
mr vodoo, det där e juh magictips =) Skriver ner det där faktiskt och provar senare.
Well done =) -
28 jul 2020 15:06 #36Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
Jag tänkte byta bänkskiva i köket och har en fundering kring ursågningen:
Tanken är att byta till en skiva i stavlimmad ek och att fixa ursågning för den befintliga diskhon på egen hand. Men när jag läser monteringsanvisningarna för den här typen av bänkskiva står det att avståndet mellan utsågningen och bänkskivans ytterkanter ska vara minst 100 mm. I nuläget är det här avståndet snarare ca 30 mm, och det är ju svårt att ändra på utan att göra ett större ingrepp i köket... Tror ni att det går att strunta i rekommendationen, eller är det omöjligt att använda en stavlimmad skiva för det här upplägget?
(I anvisningarna står för övrigt också att det ska vara ett avstånd på minst 20 mm "som skydd mot värme och fukt från spisar och andra apparater". Men det är väl ändå vanligt att kanten på en skiva står i mer eller mindre direkt anslutning till en spis, med skydd av någon typ av ångspärr?) -
28 jul 2020 22:54 #37
-
29 jul 2020 21:55 #38
- Laddar…
-
30 jul 2020 17:58 #39
skriv gärna vad de svarade när du själv fått svar. Klart man blir nyfiken. Har aldrig varit med om ngt liknande faktiskt =)
-
9 sep 2020 11:21 #40
Snyggt
Denna guide passar perfekt nu, eftersom jag ska sätta upp vårt nya Ikea-kök snart.
Ska bara göra om i princip allt som finns i rummet först (känns det som iaf).