Byggahus.se

Såga upp limmad parkett

 1. S
  Medlem · 55 inlägg
  Vi har tagit ner vägg mellan kök, vardagsrum och hall och ska nu ta bort eklammellparkett från 1976 i vardagsrummet, Kährs 15mm ask från 1998 i köket, och IKEA-parkett i hallen. för att sedan lägga in Kährs Verona klickgolv på alltihop. De gamla parkettgolven är alla limmade i fogarna.

  Är det bara till att såga upp golven med tigersågen eller rekommenderar någon något annat?

   
 2. Fasting65
  Medlem · Stockholm, Hägersten · 3 224 inlägg

  Fasting65

  Medlem

  Re: Såga upp limmad parkett

  Om jag förstått det rätt vill du ha råd hur man lättast får bort ett flytande lamellparkettgolv. Tja, ta bort golvsockeln runtom och pilla upp golvet nånstans. Sen är det bara att lyfta upp golvet. Du får upp hela flak, men skakar du dem lite så släpper de i fogarna.

  [​IMG]

   
 3. S
  Medlem · 55 inlägg

  Re: Såga upp limmad parkett

  Låter vettigt! Tack för snabbt svar med bild och allt.

  Det känns lite dubbelt att ta bort relativt ny omslipbar parkett men det blir alldeles för plåttrigt att ha olika sorter och sedan knarrar det väldigt mycket under den äldsta lamellparketten där något måste vara dåligt spikat.

  Man frågar ju sig hur vanligt det är att folk verkligen slipar om sin lamellparkett. Vi gör det uppenbarligen inte utan slänger ut allt trots att där finns ca 4mm trä att slipa i.

  Mina föräldrar slipade dock om sin lamellparkett för några år sedan med lysande resultat. Parketten var från 60-talet. Enligt hantverkaren klarade den en slipning, inget mer. Men nu ser den fin ut i ett par decennier till.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.