Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

"Sänkt innertak tar bort ett våningsplan"

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 102 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Byggnadsnämndens chef i Tranås beviljade bygglov för ett tvåplanshus, i strid mot detaljplanen och utan att höra grannarna. Okunskap och mygel säger en bygglovskonsult som grannen har anlitat. Nu är ärendet uppe i länsstyrelsen för tredje gången.

  Du kan läsa artikeln här: Beviljade bygglov i strid mot detaljplan utan grannhörande
   
 2. HasseTeknik
  Medlem · Uppland · 4 843 inlägg
  Stolligt - fast kanske inte ändå. Tänk vilken ny industrigren, med många nya arbeten, det skulle kunna bli om många vill ändra sin boyta inför fastighetstaxeringen. Marknaden för demonterbara extragolv kan ju vara stor :wow:
   
 3. O
  Bannad · Stockholm · 7 871 inlägg

  Odjuret

  Bannad
  Då gäller det att ligga i startgroparna... Redo att börja tillverka :p
   
 4. R
  Medlem · Blekinge · 204 inlägg
  Eller kanske elstyrda luft "madrass" moduler under golvet (heltäckningsmattan, mjukt och barnvanligt)...

  Skulle det inte räcka, häng innertaket under samma uppblåsbara moduler ;)
   
 5. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Det spelar väl ingen roll om man har en eller två våningar. Det viktigaste måste väl vara nockhöjd och bygghöjd. Snart ska man väl även ha grannhörande på tapeters färg, kylskåpens höjd eller om man har laminatgolv eller klinker. Sverige är fantastiskt !
   
 6. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Detaljplanen är en demokratisk framtagen handling. Står det max en våning tillåten ska en person som köper en fastighet kunna räkna med att någon inte får bygga högre än vad gällande detaljplan tillåter. Politiker och tjänstemän måste förstå att deras beslut faktiskt påverkar sina medborgare. Tar man beslut som påverkar andra måste de faktiskt följa lagar och regler. Allt annat är odemokratiskt.
   
  • Laddar…
 7. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Sluta bråka och börja bygga istället det tjänar alla på, men ingen tjänar på att bråka. För då blir inga hus byggda. Det är svårt att bygga något med bråk ja det man bygger är ju mer bråk hua så dumt.
   
 8. elpaco
  Nybyggare · Västra Götaland · 4 235 inlägg

  elpaco

  Nybyggare
  Ja gäst, håller med. Det var urbota dumt av såväl byggherren som byggnadsnämnden att försöka mygla in ett tvåvåningshus bland enplanarna. Hade han inte kunnat låtit bli att bråka och istället byggt enplan som det var bestämt?
   
 9. M
  Bannad · skånne · 21 inlägg

  magnus follin

  Bannad
  ja så tokigt det kan bli
   
 10. V
  Anonym

  Vet mer

  Anonym

  Korruption

  Det här är så korrumperat som det kan bli....Att ingen journalist faktiskt har kollat vad det finns för kopplingar mellan husägaren och tjänstemännen/kommunalråden är fantastiskt! Eller vågar de inte skriva om det?
   
 11. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Enligt uppgift hade byggnadschefen och byggherren tidigare varit grannar!
   
 12. T
  Medlem · Västra Götaland · 3 050 inlägg

  ToRy

  Medlem
  Förstår inte... ni som tycker att man ska få bygga i princip vad man vill - man äger ju marken - har ni tänkt på vilka följder det skulle få om ingen behövde följa detaljplaner, eller om inga fanns?
  Det finns en anledning till att såna här regler finns och att man behöver bygglov. Personligen tycker jag att det ska vara nolltolerans för avvikelser från bygglov eller detaljplan. Hur svårt kan det vara att kontrollera detaljplan och rita upp sin ombyggnation/nybyggnation INNAN bygglov söks? Däremot kan jag tänka mig ett system där avvikelser kan godkännas OM man har med sig samtliga berörda grannar.
  I Partille kommun byggdes en multisporthall vid Vallhamra högre än bygglovet tillät, grannarna klagade. Någon ansvarig stjärna (politiker) undrade i en intervju vad man kunde gjort annorlunda. Eeh... följt bygglovet kanske...? Väntat med att söka bygglov till man visste vad man ville bygga kanske....?
   
 13. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  håller med ovan, tänk dig att man bygger 2 plan o har en sjyste utsikt som förstörs pga en idiot som är ego och vill mer än tillåts. nä banka ner skiten o börja om. kolla vad som gäller först kanske kan vara en bra regel. Eller varför skall isf man ha en "byggherre" till........
   
 14. elpaco
  Nybyggare · Västra Götaland · 4 235 inlägg

  elpaco

  Nybyggare
  Tory. Nej det skall inte räcka med grannarnas godkännande för att i alla fall få bryta mot bygglovet. Det skulle kunna bli bisarrt ..
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.