Byggahus.se

Säljaren saknar kvalitetsdokument på badrum

8k läst  86 svar

 1. H
  Medlem · Nivå 11
  Vid ev vattenskada så besiktar försäkringsbolaget badrummet hur detta är gjort, är det gjort rätt så får du ersättning, oavsett vem som gjort det, men givetvis, pruta ska du..
   
 2. Claes Sörmland
  Medlem · Nivå 16
  Detta låter konstigt. Är det vanligt att företag ställer ut garantier till okända människor gällande badrumsbyggen? Normalt är det enbart köparen av tjänsten badrumsbygge som har garanti. GVK hänvisar t ex till konsumenttjänstlagen och där är det köparen av tjänsten som har garanti, inte andra människor som har köpt badrummet begagnat i andra eller tredje hand.
   
 3. B
  Medlem · Nivå 18
  Vi hade in en firma som renoverade ett badrum precis innan vi flyttade och för dem var det självklart att köparna av huset övertog garantin, vi behövde inte ens fråga utan projektledaren/säljaren sa det direkt när vi förklarade omständigheterna.
   
  • Laddar…
 4. Claes Sörmland
  Medlem · Nivå 16
  Då gjorde ni upp det med företaget låter det som. Det var ingen garanti som automatiskt övergick från er till en okänd part utan att företaget visste om det.
   
 5. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Så länge man har en friktionsfri (!) relation till säljaren så är det ju en smal sak att be denne åberopa garantin. Garantin som sådan försvinner ju inte bara för att huset byter ägare.
   
  • Laddar…
 6. S
  Byggveteran Nivå 8
  Jo, tätskikts nedvik i brunnen. Annars är dokumentet fel. Eller rätt sorts brunn med fläns anpassad till klinker el plastmatta!
   
 7. R
  Medlem · Nivå 11
  Visa var man skriver detta i ett kvalitetsdokument ?
   
 8. S
  Byggveteran Nivå 8
  ? Det är ju bara att skriva in.
   
 9. R
  Medlem · Nivå 11
  Pudlar lite såhär står det, inget om infästning.
  upload_2019-7-21_19-29-57.png
   
 10. S
  Byggveteran Nivå 8
  Ingästning med krav på ram står i instruktion för gollvbrunnen! Varje materialkomponent har sina krav. Alla lika viktiga!
   
 11. R
  Medlem · Nivå 11
  Självklart. Men det var inte det jag skrev om.
   
 12. Andreas_Hansson
  Medlem Nivå 12
  Ja det är verkligen konstigt att folk lägger någon vikt vid dom.
  Intyg från en tredjepart däremot..
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka