Byggahus.se

Säljare ångrar sig efter accepterat bud

 1. Danin
  Medlem Nivå 3
  Ska skicka lite bilder ikväll :)
   
 2. J
  Medlem · Nivå 9
  Grattis, får man fråga hur din lösning blev? 50k extra, sänkte budet eller som ursprungligen överenskommet?

  Tycker kök in i matsal låter bra. Det är lätt att slakta hus genom att öpnna massor och på så sätt minska möjliga sovrum, kontor eller gästrum.

  Vill du ha en anstormning av förslag ska du lägga in en bild på planlösningen idag. Då får du mycket hjälp.
   
  • Laddar…
 3. Danin
  Medlem Nivå 3
  Efter diskussion med kollega tyckte han kör på, så blev 50tkr till och så var de färdigt. Inget nytt hus då menar ja inte när det är byggt vilket är 1920, men det behöver fräschas upp. Ny planlösning måste fixas men det kommer bli riktigt fint är jag säker :)
   
 4. K
  Husägare · Nivå 13
  Grattis!
  Blev det utgångspriset eller fick ni betala mer?
   
 5. Danin
  Medlem Nivå 3
 6. Danin
  Medlem Nivå 3
  Vågar man eller får man bygga ut takkupa till mer normalhöjd ? Så att det blir högre, samt sätta in takfönster i dem då man får in mer naturligt ljus ? Läste någonstans ca 5000kr för montage per fönster i taket.
   
 7. S
  Medlem · Nivå 8
  Grattis. Verkligen charmigt hus med härlig karaktär. Takkuporna är säkert möjligt att bygga om men det kommer garanterat att kräva ett bygglov först då det påverkar utseendet mycket.
  Just för att det påverkar utseendet så skulle åtminstone jag vara försiktigt med sådana förändringar för att inte förstöra karaktären. Men så är jag lite konservativ också :)
   
 8. Danin
  Medlem Nivå 3
  Vi vill ju inte förstöra utseendet, det är lite synd nästan att fönstren på nedervåningen är utbytta mot nya. Vi har tänkt behålla de gamla uppe, och bara eventuellt måla om dem från insidan till vitt.

  Men de blir väldigt mörkt i allrum så vi tänkte ett takfönster kanske.

  Huset är inte jättebra omhändertaget och tyvärr har de tidigare ägarna innan de som bor där tagit bort mycket av de gamla. Övervåningen har gamla dörrarna kvar men i dåligt skick då de "förbättrades" på 70 talet med vita skivor med mycket spik, och de gamla bakelithandtagen, hur kan någon vettig människa tycka det ser bättre ut ?

  Sen är köket inte praktiskt i dagsläget. Men vi vill försöka renoverta med sekelskiftesstil och sen lite modern touch, blir nog mycket vitt i vilket fall som helst. Vill gärna ha det så ljust som möjligt.
   
 9. hsd
  Medlem · Nivå 12
  Fint hus
  Invändigt är det nog enklast att fixa ett rum i sänder
  Vi har sådana "förbättrade" dörrar en del har vi fixat och sprättat bort skivan spacklat spikhål å målat om å endel är kvar
   
 10. T
  Medlem · Nivå 7
  Håller med om dörrarna. Låt dom sitta tills vidare. Sen när det är dags att göra om drar du bara av masoniten, spacklar, målar och byter handtag. Var glad över att dom "fulfixat" dörrarna och inte kastat ut dom helt.

  Takkuporna ser ju inte ut att vara original. Kolla med kommunen om de har originalhandlingarna på huset. Har själv fått loss originalritningar och bygglovsritningar på gamla hus den vägen. Hittills har det kommit i eposten inom 24h när jag bett om handlingar. Kan finnas mycket att hämta den vägen för att förstå när och hur saker gjordes med huset.
   
 11. Danin
  Medlem Nivå 3
  Ska höra med kommunen, tanken är att sätta takfönster i dem för att öka ljuset i rummen som har takfönster. Ser fint ut på bilderna man ser och verkar inte för komplicerat.
   
 12. G
  Medlem Nivå 5
  Vad gäller ursprungsfrågan om ändrat pris efter accepterat bud så har jag varit med om båda sakerna.

  När jag och min (ex)fru letade vår första lägenhet var vi med i en lång budgivning som vi till slut vann. Men när kontraktet skulle skrivas ville säljarna ha 50.000 till ”för persiennerna”. Då gick vi faktiskt därifrån.

  Men när vi köpte vårt första hus sket vi i att det kom konstiga tillägg efter budgivningen. Och idag är jag glad att vi inte drog oss ur den affären. Det var kaffepengar om än principiellt fel.
   
 13. C
  Medlem · Nivå 16
  He he, WTF? Mycket har man varit med om, men detta var något nytt. Nog för att det kan förekomma erbjudanden om att köpa loss olika former av lösöre, men i så fall helt upp till köparen. Berätta mer! Vad var det för tillägg? :thinking:
   
 14. G
  Medlem Nivå 5
  Efter avslutad budgivning sa säljaren att vi fick köpa huset om vi rensade ut all skit som stod på tomten, i garaget och på vinden. Så det var inga extra pengar som skulle upp, förutom hyra av containrar och en jäkla bärande. Vi kunde sagt nej, men ville väldigt gärna ha huset och det fanns budgivare strax under vårt vinnande bud...
   
 15. Saga Bjorkman
  Medlem Nivå 1
  Skriftligt köpeavtal och/eller köpekontrakt krävs för fastighetsförsäljning.