Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Sälja med förlust, dela på kostnader?

 1. F
  Medlem · Örebro · 127 inlägg

  Frippegubben

  Medlem
  Hörde en historia av en bekant häromdagen och blev lite fundersam på vad man har för rättigheter.
  Ett par skiljer sig/flyttar isär och mannen bor kvar i huset som är gemensamt ägt. Efter ett tag får mannen problem och kommer på obestånd och villan tvingas säljas med förlust.
  Då mannen inte har några tillgångar eller jobb hamnar skulderna hos fd sambon som sedan dess fått slita med att betala av dessa skulder utan att mannen bidragit någonting.
  Alla skulder är numera betalda och kvinnan har valt att gå vidare med sitt liv.
  Frågan är ändå om kvinnan har någon laglig rätt att så här i efterhand kräva mannen på (åtminstone) hälften av de skulder som kvinnan fått på sig pga av mannens problem? Mannen har ryckt upp sig och är inte längre på obestånd, men har inte bidragit med en krona för att täcka skulderna som han själv helt bär ansvaret för.att de uppstod.
   
 2. Bästa svaret

  R
  Medlem · 45 inlägg

  rsskaegg

  Medlem
  Sök på regressrätt, det är det som hon kan använda sig av om lånen står på båda.
   
 3. A
  Anonym
  Åh. Har inget bra svar att ge egentligen bara en uppmaning till alla som ev läser. Red ut era separationer direkt!!! Ha inte kvar en massa bara för att vara "snälla" eller för att ni är konflikträdda. Förr eller senare blir det ofta jätterörigt annars. Den som bor kvar i ett hus efter en separation ska köpa ut den andre direkt och ta över ev lån helt själv tycker jag. Kan inte den som vill bo kvar göra det så sälj! Sälj direkt! och börja ett nytt liv efter separation. Det vinner alla på tror jag.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.