Säkrare lek på studsmattan

571 läst  13 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  Varje år skadar sig cirka 5 000 barn efter lek på studsmatta, vanligen på grund av fall. Många får frakturer och 1 av 10 får stanna kvar på sjukhuset. Vi går igenom vad du kan göra för att i största möjliga mån undvika en olycka.

  Du kan läsa artikeln här: Säkrare lek på studsmattan
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Förälder

  "Var mycket tydlig med att bara ett barn får hoppa i taget, de andra får inte befinna sig på mattan under tiden." -Lycka till med den. :)
   
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Blauvinge

  En del hoppas på skador så skiten plockas bort. Kan förfula den vackraste vy i ett grannskap.Måste ungarna skrika så in i h:e när de hoppar ?
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Hemmans

  Gnällspik
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Weng

  Pucko!
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: J-O75

  Bara sjuka människor hoppas väl på att barn skadar sig när dom leker?? För övrigt finns det gott om ställen att bo på där man inte störs av barn, om man nu har ont av det.
   
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Haha,ville bara kolla reaktionen. Givetvis går ungarn först,oavsett vem sommbodde därförst. Glöm inte hjälmen !
   
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: JonasB

  Har en 4-åring och löste det genom att plocka bort rören mellan själva mattan och botten-u-delarna, vad man nu borde kalla dem, så nu har vi en 30 cm hög studsmatta. Själv bottnar jag ganska snabbt men med tanke på att jag brukar få för mig tokiga idéer så kanske det är bäst så :)
   
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Blauvinge

  En av förra grannens ungar hoppade och skrek var kväll förrra sommaren. Ända tills hen hoppa snett och hamnade på vår sida häcken. Tyvärr så var där en stenmur. Hen ville inte hoppa mer se'n. Hen började med fotboll istället. Så det slutade lyckligt för alla parter.
   
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: Joachim P-A

  Hen???
   
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: Carl

  Hen???
   
 12. E
  Anonym
  Skrivet av: Nils

  Han+hon=hen
   
 13. E
  Anonym
  Skrivet av: Josefin

  En sak som ingen verkar tänka på när det gäller studsmattor är faran om ett barn får för sig att gå/krypa under studsmattan samtidigt som ett annat barn hoppar, varför finns inget "inspringsskydd"? Har ingen studsmatta och en dotter som är för liten för att leka i en men tanken har slagit mig när jag ser andra barn.
  Förövrigt anser jag att påhittet "hen" är idiotiskt!!
   
 14. E
  Anonym

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: