Byggahus.se

Så tycker partierna om reavinstskatten

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 245 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. pacman42
  Allvetare · Västra Götaland · 11 590 inlägg

  pacman42

  Allvetare
  Reavinstskatten skall vara kvar, allt annat öppnar för ökad spekulation med bostäderna. Om man sedan skall minska skatten och ta bort uppskovet, eller om man istället skall ha kvar den på nuvarande nivå (eller höja den?) och ta bort räntan på uppskovet, det är jag inte riktigt kapabel att bedöma. Maggropen säger dock att det senare är bättre, men samtidigt så innebär det att skatten inte kommer in till staten förrän man går till en billigare fastighet, vilket driver folk att köpa dyrare och dyrare istället...

  Ingen lätt fråga detta...
   
 3. H
  Moderator · Stockholm · 47 668 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Som sagt, så länge vi har en kapitalbeskattning i Sverige, så bör reavinstskatt gälla lika för fastigheter, värdepapper eller vad man nu gör vinst på. Men framförallt för boende vore det bra med full möjlighet att skjuta upp reavinstskatten, både utan tak, och skippa räntan på uppskovet. Alla former av "flyttskatt" skapar inlåsningsfenomen som minskar rörligheten.
   
 4. T
  Husägare · Stockholm · 4 376 inlägg

  twoody

  Husägare
  höj för första två åren och sänk där efter.
   
 5. B
  Medlem · Stockholm · 299 inlägg

  Blwrgrl

  Medlem
  Politikerna fegar och pekar såklart bara på förslag som knappt skulle påverka oss alls! Att ge möjlighet till uppskov vare sig man köper ett dyrare eller billigare hus däremot borde sätta vind i seglen - och inget tak på det. Man betalar ju ändå för sig till staten med uppskovets "ränta" - de får ju in pengar(kontinuerligt) på vilka summor de än ger uppskov för.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.