Byggahus.se

Så svårt att välja golv till köket

 1. N
  Medlem · 892 inlägg
  Jag la massiv ekparkett i hela huset när jag byggde förra året. Förutom hall och givetvis våtutrymmen. Behandlade med hårdvax som går att att bättra på lokalt.

  Jag upplever inte att köket är mer utsatt än matplats. Mina barn spiller och tappar bestick mm för jämnan. Däremot skvättar de inte vatten i köket i någon större omfattning.

  Vill man ha något som inte slits av barn med bestick är alla typer av trä fel val. Jag är ändå nöjd med mitt val m, trots lite små hack och där.
   
 2. J
  Medlem · 690 inlägg

  john68

  Medlem
  Ursäkta en amatör men finns det väldigt olika kvaliteter på vinylklick? Vi har det på ett par äldreboenden och där funkar det bra samt att vi kommar att ha det i det nya kontorskomplexet med 135 kontor.
  Kan vi räkna med problem? Lär vara mycket högre slitage i de miljöerna?

  Annars håller jag med ngr av de tidigare inläggen. Linoleum är inte dumt. Går att "slipa" om och få det som nytt. Vi tog över ett gammalt dagis med sliten linoleum men efter slip/behandling så såg det ut som nytt.
   
 3. nikasp
  Husägare · Sollentuna · 2 978 inlägg

  nikasp

  Husägare
  Deras reklam då hävdade i alla fall att det skulle vara väldigt tåligt och även självläkande men den som skrev till mig tyckte inte något av det stämde. Vi har faktiskt klinker längs fyra meter köksbänk i huset vi köpte 2015 och inte lyckats paja något på nästan sex år. Däremot har barnen lyckats paja några glas och nån tallrik vid köksbordet (parkett där).
   
 4. nikasp
  Husägare · Sollentuna · 2 978 inlägg

  nikasp

  Husägare
  ´

  Håller med, det är precis vid/nedanför barnens matplats det åker bestick i golvet. Några glas och någon enstaka tallkrik också och såklart x antal mjölkglas. Våra är 4 och 6 år nu så golvet har fått bekänna färg i nästan 6 år nu.
   
 5. K
  Medlem · Örebro · 1 351 inlägg

  Klicka

  Medlem
  Finns klickgolv i Keramisk Komposit (Nadura). De passar att läggas även i våtzon 2 om man förseglar skarvarna med fogförsegling. Har funderat på att lägga ett sådant golv i mitt kök. Har klurat länge vad jag vill ha för golv där. Var också inne på linoleum klick först. Men naduragolv ser ut som sten så de passar nog till andra anliggande golv i andra rum utan att se konstigt ut. Och ytskiktet är hårt (någon form av konstgjord sten), inte bara en bild som på laminatgolv. Jag vet inte om de känns lika kalla som klinkers dock.
   
  • Laddar…
 6. F
  Medlem · 40 inlägg

  Fotbollsida

  Medlem
  Tack för era svar men vi hann lägga golv redan och är jätte nöjda! Såhär ser det ut just nu! ☺️
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.