Byggahus.se

Så mycket kostar bygganmälan av komplementhus

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 352 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Om en vecka krävs det "bara" bygganmälan för att uppföra ett 25 kvm stort komplementhus. Bygglov är dyrt och priset för en bygganmälan kommer att ligga lägre än priset på ett bygglov. Ändå blir det långt ifrån gratis.

  Du kan läsa artikeln här: Så mycket kostar bygganmälan av komplementhus
   
 2. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Attefallshus

  Måste stå på en tomt där det redan finns ett hus för permanentboende.

  Så har man en tomt utan hus så får man inte bygga något Atterfallshus överhuvudtaget vilket är otroligt dumt.

  Då har man tappat helt vitsen med att bygga Atterfallshus. Ett mycket korkat och ogenomtänkt sätt att bygga enkla hus på detta sätt.

  Vid strandskyddade områden som finns vid varje sjö, hav o dike där får man inte bygga Atterfallshus alls om det inte redan finns ett hus sedan tidigare.

  Den som har hus får bygga vid vatten får bygga medan den som inte har hus sedan förut vid vatten får inte bygga något alls.

  Markägare utan hus får gärna titta på när andra bygger hus men själv får inget bygga.

  Dumt med orättvisor att fattig blir fattigare och rik blir rikare. Det är så Alliansen-regeringen funkar.
   
 3. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Strandskydd och Atterfall

  Varför skulle någon vilja bo i en 25 kvm bod på någons gård? Bygg billiga lägenheter istället.

  För att få sätta upp en Atterfallsbod måste man alltså ha en godkänd bygganmälan för att få bygga, och det kräver precis samma handlingar som ett bygglov, det är bara beslutsprocessen som är något ändrade det är allt.

  Det är helt idiotiskt att säga att denna Atterfallsbod är bygglovs fri, för det är den inte.

  Vid strandskyddade områden gäller alla hav, sjöar och diken där får
  du inte sätta upp något sådant Atterfallshus på 25 kvm alls om det inte finns hus vid vattnet sedan förut då går det bra.
   
 4. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  Tips att Förenkla bygglov

  Bästa sättet är att maila o ringa politiker på riksnivå, det är endast dem på högre nivå som man kan påverka själva lagstiftningen med. Man ringer upp och pratar med dem och ger tips på förslag till förenklingar.

  Man kan även be dem att skriva en motion ett utlåtande om vad som du tycker bör förenklas i lagen som inte har gått att tillämpa det skickar sedan till lagrådet.

  Det kan vara att bygga vid vatten då är det bra att så många som möjligt ringer o mailar till strandskyddsdelegationen och trycker på för att få en enklare lagstiftning.

  Det kan alla göra. Ju fler det är som påverkar en krånglig lag desto bättre, då är beslutsfattarna tvungna att ändra lagen.

  Viktigt att utnyttja demokratin. Bara googla runt på politiker på rikskansliet o skickar sina idéer. Vill man inte prata då mailar man förslag bara. Eller synpunkter på vad som kan göra bättre.
   
 5. P
  Anonym

  pillevipps

  Anonym
  Vad är vitsen att plocka bort bygglovsprövning om man ändå måste pröva lika mkt under annat namn.?I Gävle kostar Bygg(lovs) anmälan 7000 kr för ett 25 kvm Bod på tomten. Kanske en my regeriing vill avreglera ?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.