Du kan läsa artikeln här: Så går det till att byta ut enstegstätad putsfasad
3 961 läst · 9 svar
4k läst
9 svar
Så går det till att byta ut enstegstätad putsfasad
-
På konsumentens sida · 2 356 inlägg 20 feb 2014 15:40
-
20 feb 2014 16:57 #2
Skrivet av: MaxPax
Bra! viktig information.
Dock vill jag ge ett tipps till produktionsteamet: investera i en mikrofon modell "mygga" som filmad person kan ha på sig så blir det lättare att få bra ljudkvalitet utan förstärkta bakgrundsljud. -
Administrator · Skåne · 6 219 inlägg 20 feb 2014 17:02
Marlen Eskilsson
Administrator- Skåne
- Villa, 20-talet
- Medlem jun 2001
- 6 219 inlägg
- 6 273 gillningar
- 1 096 bilder
20 feb 2014 17:02 #3Ja, ljudet lämnade en del övrigt att önska. Vi köpte en mygga igår och den används i filmen som produceras på lördag.
-
25 feb 2014 12:09 #4
Skrivet av: Nisken
Och varför skulle man lägga cementprodukter OVANPÅ ett material som inte tål fukt??
Enstegstätning används varje dag på t.ex. en klinker eller lättbetongstomme, helt utan problem.
Använd träfasad ovanpå en trästomme, använd puts ovanpå betong/klinker/lättbetong. Funkar hur bra som helst. -
25 feb 2014 17:11 #5
Skrivet av: JPW
Jag tycker att filmerna så här långt är rätt meningslösa eftersom de är så generella och inte beskriver själva förfarandet. I den här filmen finns det ingen mening med att över huvud taget filma utomhus på plats eftersom ingenting av byggprocessen är med i filmen. Ska det vara någon vits med filmer så måste de dokumentera ett verkligt arbete med alla dess moment så att man kan lära sig mer än om man bara läste en beskrivning. Informationen i den här filmen gör sig faktiskt mycket bättre i text. -
24 mar 2014 22:00 #6
Skrivet av: Stefan
Nisken. det finns väldigt mycket problem med puts på lättbetong om det tex kommer in fukt. (frostspränger) om det ej görs riktigt.
Klinker utomhus frostspränger lätt i vårt klimat. (även fast det görs riktigt)
En tvåstegs, ventilerad putsfasad är den säkraste i vårt klimat. (om man vill ha puts)
Skulle det komma in något vatten bakom rinner det rätt ner utanför socklen.
Därför är det viktigt att underarbetet är noga utfört också, med vindtätning, plåtar, tätningar i genomförningar/ anslutningar m.m.
Skyddar man en trästomme med ett ventilerat tvåstegs putssystem, skyddar det trästommen oerhört mycket bättre än vad tex panel gör.
Den andas mer än panel eftersom reglarna står upp bakom (ligger oftast med panel)
Tyvärr e det nog bara som så att det har varit billiga snabba entreprenörer som bara slarvat till enstegsfasaden, i vårt klimat är det viktigt att allt görs rätt och många av företagen som kanske är lite billiga vet ej hur viktigt det är, där är problemet.
däremot tycker jag inte webers 2stegs är 100% i vårt klimat, torrbruket som används i grundputsen "kan" suga vatten, och gör den det kommer det också in i deras cementbaserade skiva, då "kan" det uppstå problem med sprägningar vid - grader, därför valde jag Ventec, vattenavvisande ytputser och grundputsen + skivan som är gjort av glas suger ej vatten på det sättet.
En tvåstegs ventilerad putsfasad är säkrare än en puts på stenstomme.
JPW: se till å ring ett seriöst företag som kan förklara förfarandet ordentilgt för dig, tror inte så många riktigt hade förstått alla moment på film, den filmen hade också blivet väldigt väldigt avancerad, jag tycker filmen är bra och intressant som första info. -
15 maj 2019 11:08 #9
Inloggade ser högupplösta bilder Logga in -
18 mar 2020 08:56 #10
Problemet är att det används fel putts på trämatrial. Det finns putts som inte säljs på bygghandeln men som fungerar direkt i mot trä. Byggindustrin och bygghandeln är som den är, har svårt att ta till sig andra byggmaterial som inte ett stort företag har tagit fram. Men det är på gång inom byggandet men då som skivmatrial istället för gips