Byggahus.se

Roliga idéer till köksluckor?

 1. B
  Medlem Nivå 1
  Vi har precis lackat om våra köksluckor och de blev kanonfina! Släta och vita – som nya! Nu är problemet de tre dragluckorna som inte lämnade in på lackering, helt enkelt eftersom de inte går att ta loss från stommarna.

  Vi vill gärna behålla dragskåpen, men dessa luckor ser inte bra ut bredvid de nylackade. Vi hade tänkt måla dem vita själva, men nu när de andra luckorna blev så släta inser vi att vi inte kommer att få dem lika fina på egen hand.

  Jag efterlyser tips på vad vi kan göra istället! Dekorera dem, måla i annan färg, täcka dem med nåt annat material, vad som helst som blir snyggt. Vill inte att det ska se ut som vi försökt måla dem lika vita och fina som de andra luckorna, men misslyckats...

  Köket i övrigt är platsbyggt 40-tal, renoverat med ganska neutrala färger: grått stänkskydd i granit, svarta laminatbänkskivor, furugolv och som sagt vita luckor. Det finns med andra ord utrymme att gå loss, men det gäller ju att komma på en idé! :S
   
 2. M
  Medlem Nivå 2
  En kul lösning som jag sett i ett utställningskök är att klä luckorna med glas. Då kan man också färgsätta som man önskar.
   
 3. B
  Medlem Nivå 1
  Det skulle behöva vara ett mycket tunt glas med tanke på att luckorna inte "hänger utanpå" stommarna utan är liksom inkilade i dem. Men häftigt skulle det bli. Hmm...
   
 4. andeb
  Medlem Nivå 3
  vad kostade det att lämna in luckorna på lackering?
   
 5. B
  Medlem Nivå 1
  Det kostade 5600 kronor för 8 lådfronter och 17 luckor, inkl ett högskåp. Det kan skilja tusenlappar från ställe till ställe så det lönar sig att fråga runt efter priser.
   
 6. T
  Medlem Nivå 4
  Går det att tapetsera med nån matchande tapet? Lackar man ovanpå blir det praktiskt oxå.
   
 7. Maveric77
  Medlem Nivå 8
  Men kan du inte sätta glaset över endast den delen som inte är inkilad i rännorna? D.v.s. om luckan är 50x50 cm och den är inkilad 1 cm uppe och 1 cm nere så gör du glaset 48x50 cm...?
  Och så en snygg tapet däremellan typ?
   
 8. Hejduk..tig
  Medlem Nivå 9
 9. B
  Medlem Nivå 1

  Luckorna är inkilade i rännor på sidorna. I överkant åker de liksom upp i skåpen ovanför, bakom fronten på stommarna. Men en snygg tapet som lackas borde funka. Vad ska det vara för lack mån tro?