Byggahus.se

Rörmokaren vägrar testa sina monterade vattenledningar

 1. M
  Medlem Nivå 1
  rörmokaren tog dubbelt betalt arbete i faktura. Tar betalt 1 timme för att resa 10 min för att hämta ett påstått glömt litet rör, som han borde ha sett saknades redan under pågående arbete två morgnar i följd. Släpper sedan inte på vattnet o testar inte vattnet i sina monterade rör och nymonterade toalett, och blandare i badrum, när arbetet är klart. Däremot kräver han efteråt, efter att den första fakturan är skickad, att få tillträde till huset för att anteckna vilka rör han monterat. Han står 10 min och tittar. Utan avtal debiterar han sedan 1,5 timme i ny faktura för detta. Tar sedan bort avtalat rotbidrag i ny fakturan när kund kräver specificering i fakturan av typ utfört arbete och tid enligt skatteverkets mall för ROT-avdrag. Han har dragit tre ledningar för nära varandra, skriver ingenjör, igenom en bärande bjälke. Bjälken måste nu förstärkas . Rörmokaren skriver att det är "byggherrens fel", det vill säga jag.
  Leverera fel typ varmvattenberedare, hämtar den sen, men installerar inte den nya. Han gör sedan inget avdrag i fakturan för felaktigt debiterat arbetstid en hel eftermiddag, för fel typ av varmvattenberedare, trots att han inte ville montera den nya varmvattenberedaren. Inge ny rörmokare vill nu ta på sig att testa rören, installationerna i badrummet eftersom det är denna rörmokares ansvar. Han tål inte invändning, blir otrevlig och kallar kunden saker till ARN. Skickar efteråt en faktura till kunden för skrivtid 4 timmar a 850kr/timme plus moms, totalt 5500kr för att ha svarat till ARN, en sida. Hur försvarar jag mig? jag vågar inte släppa på vattnet själv till badrummet ifall något rör läcker. andra rörmokare vill släppa på vattnet, jag kan därför inte använda badrummet.
   
 2. T
  Medlem Nivå 9
  Betalar du honom för allt det här? Varför?
   
 3. E
  Medlem · Nivå 23
  Försök strukturera upp vad som har skett.
  Vad har du beställt och avtalat med firman som har gjort rördragning och installation?
  Är det ett nybygge eller är det ombyggnad/utökning av någon befintlig installation?

  En seriös firma testar och avprovar att grejorna är rätt monterade och att inget läcker.
   
 4. M
  Medlem Nivå 1
  har betalat 2/3 av fakturan i avvaktan på att han ska komma och testa insatallationerna
   
 5. M
  Medlem Nivå 1
  Han var otrevlig,hotfull, därför betalade jag 2/3 av fakturan, trodde han då skulle komma och testa ledningarna
   
 6. E
  Medlem · Nivå 23
  Det hela låter märkligt. Svårt att via ett forum bilda sig en uppfattning om vad som har gått fel. Men när du beställer ett arbete så ska du kunna förvänta dig att det utförs fackmannamässigt, seriöst och professionellt.
  Att behöva hålla inne betalning för att test och avprovning ska ske är inte korrekt.

  Att någon är bufflig kan möjligtvis accepteras, dock ej hot.
   
 7. M
  Medlem Nivå 1
  Det är en ombyggnad där rörmokaren ska dra nya rör till badrummet och i badrummet, montera ny toalett, nytt tvättställ med blandare, ny duschblandare.
  i offerten står också att det ingår att han ska montera dessa saker och att han ska välja billigaste lämpliga varmvattenberedare lämpat till rent kommunalt vatten. Andra rörmokare anser att i arbetet ingick att testa monteringarna även om det inte står i offerten
   
 8. M
  Medlem Nivå 1
  höll också inne 1/3 betalning, eftersom han inte monterade den nya varmvattenberedaren, fakturerade för många arbetstimmar som han inte hade arbetat i huset, han fakturerade 19 timmar trots att han arbetade i huset totalt10.25 timmar, bor max 7 min körväg från mitt hus och 10min körväg till grosistfirman Ahlsell.
  Han kom 8.30 på morgonen, åkte på lunch 10.40, kom tillbaka kl 12.30, åkte hem 15.30. under två dagar 10,25 timmar.
   
  • Laddar…
 9. F
  Medlem · Nivå 19
  Självklart ingår provtryckning av ledningarna. Betala inte en krona till. Det verkar vara en riktig skojare du fått tag på.
   
  • Laddar…
 10. M
  Medlem Nivå 1
  Rörmokaren kräver betalt genom en inkassobyrå
   
 11. E
  Medlem · Nivå 8
  Lägg gärna upp bilderna, det låter högintressant.
   
  • Laddar…
 12. F
  Medlem · Nivå 19
  Det är bara att bestrida.
   
 13. M
  Medlem Nivå 1
  bilder på vad? har inga bilder just nu. bra att få höra att det är en självklarhet att testa ledningarna, men problemet är att jag inte kan använda badrummet
   
 14. M
  Medlem Nivå 1
  det kommer att gå till tingsrätten
   
  • Laddar…
 15. M
  Medlem Nivå 1
  hur ska jag bevisa att han har arbetat 10,25 timmar och inte 19 timmar under två dagar?
  jag har inte heller betalat 5500 kr för den extra fakturan jag fick för att han har skrivit till ARN, som ska vara gratis
   
  • Laddar…