Byggahus.se

rörmockare höjer priset efter utfört jobb.

44k läst  765 svar

 1. Krilleman
  Husägare · Nivå 25
  Bra graf @tergo
  Vilket år är den ifrån?

  Det var ju just detta jag menade i inlägg #93, lönerna för yrkesarbetare är det lite dumt att stirra sig blind på som irritationsmoment då den posten är 28% av byggkostnaden.

  En annan stor post på frammarsch med facket och LO i spetsen är säkerhet. Den kan ha en egen graf snart och den är horribelt hög. Jag säger inte att det är fel med säkerhetstänk, tvärt om det är bra. Men den kategorin börjar så smått nå överkurs. Det borde ligga mer fokus på individnivå kontra byggherren.

  Tex:
  Om "Grovis-Rune" eller någon UE tragiskt nog går och dör på ett storbygge, trots att han själv valt att frångå alla regler och normer som finns, trots flera timmars kravutbildning för att ens komma in på bygget, så är det byggherrens fel. :thinking:

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  upload_2019-8-3_20-16-34.png
   
 2. N
  Medlem · Nivå 9
  Ja, varför inte?

  Är man inte kapabel att ta hand om alt. se till att få hjälp med underhållet av sin bostad är det nog fanimej hög tid att hoppa in i en hyreslägenhet. Annars blir det lätt jobbigt......en smula desperat kanske?
   
 3. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 18
  Jag trodde man vände sig till hantverkare för att bli hjälpt med nått man inte kunde, visste inte att jag först var tvungen att ta in en konsult för upphandling av hantverkartjänster för att hantverkaren inte ska försöka blåsa mig, problemet är att veta om konsulten försöker blåsa mig, kanske behöver en konsult för upphandling av konsulttjänster först :thinking:

  Eller så har man oftast förtroende för folk och antar att de är ärliga och vill en väl?
   
  Redigerat 3 aug 22:12
 4. P
  Medlem · Nivå 13
  Nope...du är inte på riktigt.
   
 5. M
  Medlem Nivå 10
  Om man nu inte råkat vara kapabel att ta hand om allt själv, vad är det du rekommenderar att man ska göra om man behöver hjälp för att du inte tycker att det ”är hög tid att hoppa in i en hyreslägenhet”? Undvika att ställa frågor om priset? Inte ställa några krav?
   
 6. M
  Medlem Nivå 10
  Låter som ett utmärkt upplägg! Dessutom så har man i många fall möjlighet till ROT, så förutom att det är ett begripligt sätt att fakturera så tjänar kunden också på det.
   
 7. L
  Bannad Nivå 3
  Fast du tar in hantverkaren som sedan löser ditt problem. Då har han gjort 2 jobb, sitt ( byggt ihop rören) och konsultens ( som är fen som skulle veta hur det skulle kopplas)

  Civilingenjörer studerar i 5 år. Det har tagit mig mkt längre än så att kunna det jag kan inom VVS och Kylteknik . Varför är det mer OK att tjäna mkt om man har en fjantig titel än om man kopplar in 400KW värmepumpar med parasiter på VV som skiktladdar 3kbm VV samt så har man nyttjat UK,Hetgas och 4,5 kbm flödesutjämning samt att man designat styrsystemet .
  Jag fick bara 400 kr i timmen för det, fast jag tog bort konsulten.
  Har en privat kund där jag skall köra kyla o värme i samma rör( kunden har gjort mkt fel och jag får nu göra det bästa av situationen ) det blir olika VVX och VVC samt värna VV i 3 olika steg. Kan jag då fakturera 50000 för konstruktionen? Eller skall all kunskap bara ingå ? På detta ställa får jag bara min timpeng och den är långt från 800.
   
 8. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 18
  Då missförstod du mig.

  Det menades tidigare i tråden att om man inte visste vad man gör så ska man ta in hjälp, och då syftade man på att beställa jobb, dvs inte hur jobbet ska utföras utan bara betalningsmodellen. Så att man inte blir lurad.

  Sen kan jag garantera dig att man inte är fullärd efter fem år på högskolan ;)
   
 9. A
  Medlem Nivå 5
  Lika logiskt att ringa en elektriker för att byta en glödlampa. Om du sitter på den kompetensen så är det väl rimligt att du drar dig mot såna jobb?
  Men varför ska man betala för det om man vill ha bytt 1 rör som tar 10 min.
   
 10. N
  Medlem · Nivå 9
  Tror du själv att är det är knepet för att skapa sig ett kontaktnät av bra och vettiga hantisar?
   
 11. L
  Bannad Nivå 3
  Är ni bittra för att era studier inte lönat sig ? Är det därför ert hantverkarhat är så starkt ?
   
 12. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 18
  Fortfarande inte.

  Vi vill ha en ärlig och transparent prismodell som gör att vi förstår ungefär vad slutsumman kommer landa på, och slippa få överraskningar när fakturan kommer...
   
 13. L
  Bannad Nivå 3
  Tacka nej till offerter, köp grejerna själv. Problemet löst. Men då får ni ju inte snacka skit om hantverkare och det vore ju inte bra.

  Jag gillar inte IT gubbar, sitter på sina rövar och trycker hela dagen. Man ser direkt vilka dem är, dem är feta nördar som sitter i sina soffor.

  Samma logik som tidigare i tråden.
   
 14. N
  Medlem · Nivå 9
  Helt övertygad om detta. Dessutom skapar "klasskillnaden" (arbetare/akademiker) bekymmer också.
   
 15. P
  Medlem · Nivå 13
  Är ni bittra för att kunder börjar ifrågasätta ert sätt att fiffla med siffrorna på fakturorna? Är det därför ert kundförakt är så starkt?