Byggahus.se

rörmockare höjer priset efter utfört jobb.

45k läst  765 svar

 1. L
  Bannad Nivå 3
  Jag brukar också ta 450 . Men här så tycker dem att jag ska höja , så ok
   
 2. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Då var det ju lite häftigt att du måste höja till 1200 ifall du inte får sälja materialet.

  Du måste väl förstå hur det låter ...?
   
 3. S
  Medlem Nivå 13
  Du jag tror Daikin har hyffsad koll på kylteknik dom är ganska stora inom just kylteknik.
   
 4. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Ett enda jobb på löpande och ändå så försvarar du dina kollegor med näbbar och klor?

  Du förstår väl att fast pris inte berörs över huvud taget i den här tråden?
   
 5. Demmpa
  Husägare · Nivå 21
  Om du nu måste höja från 450kr till 1200kr när du inte säljer något material så måste du ha ett stort påslag på materialet normalt sett.
   
  • Laddar…
 6. L
  Bannad Nivå 3
  Det visade sig att Daikin körde 0,04 liter per sekund över kondensorn som min flöde. Hur många raddar räcker det till? Ungefär 3 st i normala fall. Och vad händer med resterande ? Jo dem får inte en droppe. Har man byggt en bra maskin nu ?

  Vad var maxflödet ? Det vet vi inte än, för det skrev dem inte ut i produktbladet. Hur skall jag då kunna projektera maskinen ? Jo just det ja , Daikin behöver ingen dimensionering eller krånglig rördragning och klarar huset till -32 utan extra el.

  Ifrågasätter man detta, då åker man ur forumet för Rikard säljer Daikins maskiner och dessutom så gör han sådana vinster som ni rasar mot på detta forum. 12-15 % kan de flesta VVS firmor bara drömma om.
   
 7. S
  Medlem Nivå 13
  Skit snack du jobbade rätt bra för att åka ur forumet. Finns massor med nöjda användare av Daikin vp och även andra inverters även om du hävdar att flödet inte bla bla bla.
   
 8. L
  Bannad Nivå 3
  Jag har aldrig sagt att jag gör så, jag säger bara att det är vad folk här vill att alla VVS firmor skall göra. Dem har ingen problem med hur mkt man tar i timmen så...Jag tänker 1200 låter ju alldeles ypperligt
   
 9. L
  Bannad Nivå 3
  Jag kan bevisa allt jag säger. Säg en dag du åker ned till Stockholm så skall jag möta dig där så får du se.

  Labold guldmedlem kommer du ihåg. Honom mötte jag och bevisade allt. Det är bara vanlig kyl/VVS teknik vi diskuterat.
   
 10. S
  Medlem Nivå 13
  Börja med att svara på frågorna du får.
   
 11. L
  Bannad Nivå 3
  Daikin globalt ja. Men inte den personen på forumet

  Intressant är att i Japan är det mest LLVP som sköter värme och kyla och våra radiatorsystem är sällsynta, men det är ju bara lite VVS och svårt kan det vara?

  Inverters är inte svaret på allt. Det är som att tro att vi kan höja och sänka strömmen lite hur vi vill i kabel.
   
 12. L
  Bannad Nivå 3
  Det har jag redan gjort tycker jag. Jag är hur transparent som helst tycker jag.
   
 13. S
  Medlem Nivå 13
  Jag tror knappast det är personen på forumet som konstruerar Daikins maskiner tror du det ? Att det skiljer hur huset värms upp i olika länder är väl inte så konstigt och visst radiator system är bara lite vvs många hemma fixare bygger system själva med bra resultat. Inga problem att sänka eller höja strömmen i en kabel bara man vet vad man gör.
   
 14. L
  Bannad Nivå 3

  Jag försvarar inte att man kommer i efterhand och höjer, jag försvarar bara detta. Det blir samma sak.oavsett om priser döljs i material eller ren timpeng . Jag träffar få miljonärer inne på Lunda eller Onninen . Det borde väl vara fullt av VVS miljonärer där. Sanningen är att några av er träffat på ockrare, Ica Apple typ människor, och sedan drar alla över samma kam .

  Lite synd
   
 15. S
  Medlem Nivå 13
  D
  Du tycker det ja men du har fortfarande inte svarat på hur mycket du lägger på materialet du svarar alltid med nått nytt påstående så man kommer bort från den ursprungliga frågan du borde knäcka extra som politiker dom kan prata hur länge som helst utan att få nått sagt.