Byggahus.se

Rördragning, element

 1. lärjungen
  Medlem · Örebro · 589 inlägg

  lärjungen

  Medlem
  Kanske lite OT, men är det inte just det som är lite av problemet? Dvs nästan ingen av den yngre generationen är villig att sitta med i styrelsen, men man klagar ändå på besluten som tas där. Om fler lite yngre kunde tänka sig att ta över rodret skulle man ju samtidigt få mer att säga till om (y)
   
 2. Z
  Medlem · 32 inlägg

  Zanbruz

  Medlem
  Dom tog bort rören på väggen så nu går dom ner vid hörnet mellan vänstra fönstret och balkongdörren fast dom går under elementen, tanken är att jag ska måla rören och så kanske det blir en o annan klängväxt ;)
   
  • Laddar…
 3. Z
  Medlem · 32 inlägg

  Zanbruz

  Medlem
  Jo så är det
   
 4. JanneJanne123
  Husägare · Stockholm · 1 199 inlägg

  JanneJanne123

  Husägare
  Nja, problemet är väl att man blir intvingad i någon slags föreningsverksamhet bara för att man vill köpa en lägenhet. BRF som boendeform känns väldigt förlegad.
   
 5. D
  Besserwisser · E · 14 435 inlägg

  Daniel 109

  Besserwisser
  Hur skulle det annars organiseras? Det finns ju ägarlägenheter, men även då måste ju de gemensamma delarna hanteras på liknande sätt.
   
  Redigerat 20 dec 2019 08:42
  • Laddar…
 6. R
  Medlem · skåne · 284 inlägg

  RiKr

  Medlem
  Men köper man lägenhet i en BRF måste man vara införstådd med vad det innebär? Det är inte så ansträngande att gå på ett möte per år för att få en lägeskontroll och vara med och rösta om nya beslut etc.
   
 7. Darling McFluff
  Trädgårdsfixare · Vischan · 1 107 inlägg

  Darling McFluff

  Trädgårdsfixare
  Och bor man i hus kanske man har en vägförening.
   
 8. H
  Moderator · Stockholm · 42 745 inlägg

  hempularen

  Moderator
  Det är också ett problem, med närvarofrekvensen på årsstämmorna. Men ett väldigt allvarligt problem att så få kan tänka sig att engagera sig i styrelsearbete.

  Här där jag är konsult nu, så är jag en "äldre mentor" i en grupp med unga ingenjörer från hela världen. Många av dem har nyligen kommit hit på arbetsvisum, och köper bostadsrätter. Jag får ofta hjälpa dem med att förstå vad det är de skriver på. Och jag brukar plädera för att de MÅSTE gå på föreningsstämmorna. Vilket iofs. kan vara knepigt, de flesta kan ingen svenska och lär sig inte svenska (alla samtal här förs på engelska).
   
 9. Staffan2000
  Banned by Bo · 7 928 inlägg

  Staffan2000

  Banned by Bo
  Gubbar eller gummor, spelar ingen roll. Resultatet blir detsamma. Men att låta ett gäng geriatriker helt på egen hand bestämma över en så viktig sak som din bostad, är ansvarslöst. Dessutom klagar du på deras insats, men är inte beredd att göra något åt det, annat än att just klaga.
  Så istället för att bli sur för att vi inte helt håller med dig, är det dags att du visar ditt intresse för styrelsen, så vore det sjutton om du inte blir inröstad när det är dags. Det är faktiskt ganska intressant och ibland skrämmande att se vad som diskuteras och beslutas i "lönndom".
   
 10. tttomten
  Husägare · 2 209 inlägg

  tttomten

  Husägare
  Skönt att det blir en snyggare dragning(y).
  Jag (tydligen i motsats till många här) tycker inte du ska måla dom kromade rören.
   
 11. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Problemet kanske är att man tror man köper en lägenhet när man i verkligheten köper ett medlemskap och en andel i en förening, med skyldigheter och rättigheter. En av rättigheterna är normalt nyttjanderätt till en lägenhet. Skyldigheterna funderar de flesta antagligen sällan kring.
   
 12. D
  Besserwisser · E · 14 435 inlägg

  Daniel 109

  Besserwisser
  Det är inte kromade rör.
   
 13. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Är det förzinkade?
   
 14. JanneJanne123
  Husägare · Stockholm · 1 199 inlägg

  JanneJanne123

  Husägare
  Ja det är helt obegripligt vad folk betalar för att få ingå i en förening med massa maktgalna pensionärer. Jättekul för er som älskar denna gemenskap, men uppenbarligen är inte alla intresserade av detta givet merpartens ickeengagemang i styrelsearbetet.
   
  • Laddar…
 15. Alfredo
  Besserwisser · Västernorrland · 10 251 inlägg

  Alfredo

  Besserwisser
  Då borde de nog fundera på vad de köper innan köpet. Men helt OT så slut från min sida om detta.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.