Byggahus.se

Röklukt när köksfläkten slås igång?

 1. B
  Medlem · 41 inlägg

  ByggGPT

  Medlem
  Vi har ett nybyggt hus med vedspis och mekanisk ftx. Vedspisen har även separat tilluft. När vi ska elda sätter vi på ett eldläge på ventilationen som ska skapa under/övertryck (minns aldrig vilket det är). Det brukar funka bra. När eldläget i ventilationen är över och elden är igång så börjar det lukta rök, men bara om vi slår på köksfläkten.

  Varför blir det så och vad ska man vidta för åtgärder om man vill kunna elda i sin spis samtidigt som man har köksfläkten igång?
   
 2. T
  Husägare · 1 804 inlägg

  topmount

  Husägare
  Öppna ett fönster i närheten av fläkten funkar. De blir så eftersom köksfläkten skapar ett undertryck då röken sugs ut fel väg genom kamindörrarna
   
 3. I
  Medlem · Västra Götaland · 2 356 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Öppna ett fönster på glänt är det enklaste och tråkiga svaret (y)
   
 4. I
  Medlem · Västra Götaland · 2 356 inlägg

  InsidersUnited

  Medlem
  Haha, samtidigt
   
 5. Hojte
  Nybyggare · Halland · 820 inlägg

  Hojte

  Nybyggare
  Om ni har ftx bör det också gå en styrning från köksfläkten till ftx som berättar att du drar vi igång köksfläkten, fixa mer luft. Har du någon sådan styrning? Annars är det öppna fönster som gäller
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.