Byggahus.se

Robotgräsklippare, mitt livs sämsta köp?

 1. R
  Medlem Nivå 13
  Den klarade ju detta första året..?
   
 2. G
  Medlem · Nivå 7
  Delvis ÄR det väl en sämre klippare om den inte klarar av att kabeln läggs lika enkelt som övriga klippare? Även om man självklart ska följa manualen.
  Sen tycker jag inte att det ser speciellt avancerat
  ut på bilden, men det är kanske svårt att säga något specifikt utan att ha fler detaljer.
   
 3. grymmeoffe
  Moderator Nivå 7
  Behöver inte vara sämre bara olika sätt att installera
   
 4. R
  Medlem Nivå 13
  En trädgård ska inte anpassas för roboten, tvärtom..
   
 5. grymmeoffe
  Moderator Nivå 7
  Nej man anpassar installationen efter maskinen så får man den att funka i trädgården
   
  • Laddar…
 6. R
  Medlem Nivå 13
  Ok, det förklarar varför min granne på landet lagt ut plankor omkring på tomten så att hans Worx ska fixa den..ser dock förjävligt ut..
   
 7. M
  Medlem Nivå 5
  Skulle nog hävda att Worx är sämre.
  Nu har jag bara erfarenhet av Worx och Husqvarna men jag hävdar bestämt att Worx är sämre på precis allt.
   
 8. grymmeoffe
  Moderator Nivå 7
  Kräver helt klart andra förutsättningar men till ett helt annat pris. Hq är bra men erfarenheter från worx L den första som kom. Rätt förutsättningar så har den gått kanon med knappt några stopp under 6år.
   
 9. M
  Medlem Nivå 5
  Jag hade en Worx innan jag bytte till HQ och min gick knappt utan stopp.
  Den fastnade, grävde ner sig och tömde batteriet hela tiden.
  Man kan välja att se det som att man behöver ge den rätt förutsättningar. Det är dock väldigt svårt när förutsättningarna ändras hela tiden, vilket jag upplevde att de gjorde.
  Hq’n använder samma gränskabel och har inte fastnat en enda gång på hela sommaren, worxen fastnade ett par gånger om dagen.
  Självklart är det olika prisgrupper men det ändrar ju inte det faktum att Worx är en sämre klippare som behöver få allt mer tillrättalagt för att den ska funka.
   
  • Laddar…
 10. R
  Medlem Nivå 13
  Usch, tanken på att ni förslavar er för en robot ger mig rysningar...
   
 11. Nyfniken
  Medlem · Nivå 17
  Surt sa räven.
   
  • Laddar…
 12. G
  Medlem · Nivå 7
  Ett helt annat pris är det ju i många fall inte, om man väljer en Gardena eller en McCulloch. Men visst, har man över 1600 m2 så måste man upp på en Husqvarna så då blir det kanske lite dyrare. Man får ju dock väga in varför man köpte en robotgräsklippare. Vad det för att man gillar prylen i sig och tycker om att pilla på den så visst, då kan man ta vad som helst. Men var det för att man skulle slippa behöva tänka på det så kan det vara värt några extra kronor för att få en (mer) problemfri klippare.
   
 13. R
  Medlem Nivå 6
  Ja de är hemskt. Får lägga hutlösa 5 minuter per 6-7 vecka för att kolla till knivarna och byta. Knappt så jag får in de i kalendern. Har planerat för ett knivbyte på onsdag efter middagen på kvällen innan löpningen. Sen får jag planera in en söndag innan vintern för att putsa till den inför dvalan.

  Jag känner mig stressad och vet inte vart jag ska ta vägen. Får nog ringa psyk och prata ut..
   
 14. R
  Medlem Nivå 13
  Haha ja de låter inte så jobbigt, däremot min granne får säga till sin Worx att gå ut o klippa, sen får han bära tillbaka den till laddstationen och emellanåt varvar han detta med att gå runt med sin klippo.
   
 15. R
  Medlem Nivå 6
  Haha jag har hört fler som har det problemet med worx. En jag känner har haft sin worx i 3 år. Första var typ inkörningsår, andra året fick de bära hem den och nu tredje har den inte velat alls, troligt sensorfel eller vad de sade.

  Jag har faktiskt hjälpt min Hq en gång, men det var ju mitt fel då han kunde köra över sin ramp då jag glömde lägga dit en sten =)
  Jag har däremot sparat 3 timmar i veckan sedan april.