Byggahus.se

Robotgräsklippare från Jula, 4999kr?

 1. R
  Medlem · vg · 3 351 inlägg

  Rolle85

  Medlem
 2. F
  Medlem · Västra götaland · 6 664 inlägg

  fsn

  Medlem
  Det handlar väl väldigt lite om listade funktioner utan mer om skiten kan hålla sig inom begränsningskabeln, har en acceptabel mjukvara, inte rensar undermåliga kugghjul i motorerna, att lager är kapslade så framhjulen fortfarande rullar andra året. Att elektroniken är skapligt fuktskyddad med bra lackade PCBA och bra komponenter, att det är bra elektronisk design så den inte stör ut sig själv och att tillverkaren verkligen har testat igenom den ordentligt innan dom släpper den på marknaden.

  Efter 3 år med en Kinesisk skitklippare som varken var färdigtestad, färdigdesignad eller höll måttet på komponentkvalitet så blir man lite bitter och tveksam till brandat kinesiskt noname.
   
 3. R
  Medlem · vg · 3 351 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  jahapp, då får man skippa den..
  Rusta sålde ju nått liknande mellan typ 2014-2016 men den säljer de inte längre, undrar varför då de sa att de var en försäljningssucce?
   
 4. F
  Medlem · Västra götaland · 6 664 inlägg

  fsn

  Medlem

  Det var inte nån Meec jag hade utan nåt annat skit. Det kan ju hända att den faktiskt är jättebra men sannolikheten för det är väl tyvärr ganska liten.

  Man brukar få vad man betalar för och detta är en pryl med avancerad och känslig elektronik, många sensorer och som skall funka varje dag. Nej tack.
   
 5. T
  Självbyggare · Västra Götaland · 412 inlägg

  tgr_se

  Självbyggare
  Jag köpte julas klippare förra året på rea 4995:-. Inte precis samma som de har i år. Den är dum som stryk men klipper gör den så har man en simpel gräsmatta och justerar begränsningskabeln så håller den mattan kort. Den har bra batteritid även år två. Displayen glappar dock något men det går att göra det som behövs.
   
 6. R
  Medlem · vg · 3 351 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  vad menar du med justera begränsningskabeln?
   
 7. T
  Självbyggare · Västra Götaland · 412 inlägg

  tgr_se

  Självbyggare
  Flytta den i sidled för att den inte skall fastna i en sväng eller för att man ska få med så mycket kant som möjligt. Den vaggar fram när den följer kabeln ut och hem vilket gör att man behöver några försök för att se att den inte fastnar om den vaggar åt fel håll vid fel tillfälle. Men det kanske är första veckan man får justera lite. Bättre klippare har fler sensorer och kan få mer precis gång.
   
 8. foppa72
  Medlem · Stockholm · 328 inlägg

  foppa72

  Medlem
 9. R
  Medlem · vg · 3 351 inlägg

  Rolle85

  Medlem
  blir matt av alla dessa robotklippare som strular..hade varit kul med nån som vet hur Julas senaste version funkar alltså..
   
 10. galento
  Medlem · 1 551 inlägg
  Måste väl vara bättre att lägga till lite pengar och köpa en utprovad Automower än
  att krångla med kina skit.
   
  • Laddar…
 11. mexitegel
  Allvetare · Västra Götaland · 16 020 inlägg

  mexitegel

  Allvetare
  Det var min dealbreaker också, även om det kanske inte är "lite" pengar som behöver läggas till utan dubbelt eller mer. Men mitt resonemang och motivering för att lägga så pass mycket pengar på en klippare var att hela idén med att köpa en robotklippare är att man i princip inte ska behöva fundera på gräsklippningen efter att man installerat roboten. Det gjorde att det i princip bara fanns automower kvar att välja på.

  Vi är inne på andra säsongen nu och den har varit helt problemfri. Den har bara stannat ett par gången och alla har berott på undertecknad. Det är inte så smart att glömma presenningen på gräsmattan när klipparen går ut för ett arbetspass till exempel :D
   
 12. E
  Medlem · Skåne · 10 178 inlägg
  Gardenas klippare bygger på Husqvarnas hårdvara och håller lite lägre pirs än Automower-serien.
  Har kört en R70 i 4 år nu, mycket nöjd med funktion. Det enda som har gett upp är nätdelen som byttes på garanti andra klippsäsongen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.