Byggahus.se

Ritning och verklighet stämmer inte

 1. K
  Medlem · 91 inlägg

  Kaugan

  Medlem
  Vi tog fram en ritning på ett hus tillsammans med en hustillverkare som vi har godkänt, dvs skrivit under. Nu när vi har fått huset har hustillverkaren flyttat på en balk som innebär att ett rum blir 20 cm mindre (har stor betydelse). Detta har också inneburit att en bärande innervägg har följt med balken och minskat en "öppning" mellan 2 rum med samma mått.

  Vilka rättigheter har vi?
  -skall vi bara acceptera "shit happens"?


   
 2. K
  Medlem · 265 inlägg

  Ken

  Medlem

  Re: Ritning och verklighet stämmer inte

  Samma sak hände mej, fast det var en balk på utsidan av huset, som håller upp ett överhängande tak, som på satt annorlunda än på ritningen, hade ingen praktisk funktion, men den blev synlig istället för inbyggd. Det gick ej att fixa och bygga in den. Begärde 15 000 i kompensation för detta, vilket jag fick. Ditt fall är ju betydligt värre om det ändrar rumsstorlek etc.
   
 3. F
  Medlem · 16 inlägg

  flakaeric

  Medlem

  Re: Ritning och verklighet stämmer inte

  [quote author=Kaugan link=board=Juridik;num=1111138914;start=0#0 date=03/18/05 kl 10:41:54]Vi tog fram en ritning på ett hus tillsammans med en hustillverkare som vi har godkänt, dvs skrivit under. Nu när vi har fått huset har hustillverkaren flyttat på en balk som innebär att ett rum blir 20 cm mindre (har stor betydelse). Detta har också inneburit att en bärande innervägg har följt med balken och minskat en "öppning" mellan 2 rum med samma mått.  
  /quote]

  Det är vanligt att leverantörer i kontraktet har en reservation för konstruktionsförändringar. Om skälet till flyttningen av balken/innerväggen är av teknisk karaktär, har ju leverantören egentligen inte gjort något fel, men han borde kanske ha informerat dig, så att du kunnat påverka den tekniska lösningen.

  Mvh
  flakaeric

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.