Rinkaby Rör 180 kr, Ahlsells listpris 523 kr?

43k läst  204 svar

 1. Lasse Suzican
  Medlem Nivå 2
  Har precis situation i mitt jobb. Nu omsätter jag iofs liiite mindre än 20 mille om året, men så är jag också ensamföretagare (liten parentes i sammanhanget)...

  Också precis samma situation. Det funkar inte att sitta och leta billigare grejer, beställa utomlands och vänta en vecka på att delarna ska komma...
  Har i princip tre huvudleverantörer idag. Mekonomen, ABR och originalhandeln.

  Webbhandeln kommer att förändra morgondagens affärsklimat rejält, och frågan är om det i många fall inte blir till det sämre. Så länge det jagas lägsta pris, och sidoimporteras en massa grejer (med i många fall diffusa tillverkare) som trots allt gör det dom ska är det ganska lugnt, men den dagen grejen är defekt och t.ex orsakar person eller materialskador. Vem tar smällen då???
   
 2. D
  Medlem Nivå 6
  Det kommer alltid att vara kunderna som tar smällen. Blir det mindre lönsamt att driva denna typen av företag kommer mängden företag att minskas vilket kommer pressa upp timdebiteringarna. Likaså kommer branschen fyllas med oseriösa aktörer. Det har man redan sett inom bygg & plattsättning sen flera år tillbaka.
   
 3. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 17
  Klart det oekonomiskt när man kan köra till grossist på kundens bekostnad, jag har skrivit det innan, finns inget incitament för hantverkaren att hitta billigast lösning för kunden gällande material, snarare tvärt om. (Nu tänker jag jobb där fast prisuppgift på material inte lämnats innan jobbet)

  Jag vill tro att med lite god vilja hos hantverkaren skulle denna utan större problem kunna minimera besök hos grossist och minimera kostnaden för material. Men incitamentet finns inte där
   
 4. D
  Medlem Nivå 6
  Man kan tycka att dom flesta jobben rättfärdigar 1 hembesök, där man går igenom vad som ska göras, och därefter 1 besök till ett lager eller 1 grossist och sen åker man till kunden och utför arbetet. Sen är vissa arbeten sådana att man inte alltid vet vad som går åt då vissa saker inte går att förutsäga eller gissa sig till i förväg, eller att lösningen förändras under arbetets gång.
   
 5. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 17
  Tycker man definitivt utifrån ett besök per lite mer komplicerat uppdrag kan göra ett inköp för hela veckans uppdrag samt köpa lite "shit happens"-material, för vad jag har förstått har man fria returer hos grossisten och det som inte behövdes kan man lämna tillbaka i början på nästa vecka när man gör nästa inköpsrunda.
   
 6. D
  Medlem Nivå 6
  Om jag förstår dig korrekt, montören ska köpa materialet till veckans alla olika jobb vid 1 tillfälle? Sen åka runt med det i bilen? Blandare, handfat reservdelar till pannor, pumpautomater etc?
   
 7. 13th Marine
  Renoverare · Nivå 17
  Varför inte?
   
 8. richardtenggren
  Verktygstokig · Nivå 14
  Låter som ni borde byta ut era inköpare då? :)
   
  • Laddar…
 9. D
  Medlem Nivå 6
  Hade varit fint, men det är så enkelt att vissa leverantörer skyddar butiker som är riktade mot konsumenter genom att ge dom speciella rabattbrev som är bättre än grossisternas. Om te.x Bygghemma som köper in mer vvs-material per år än 90% av landets alla vvs-företag och har därför bra rabatter. Om dom väljer att sälja varorna med 5-10% påslag så är det självklart att deras priser blir bättre än Olle’s rör som driver ett litet vvs-företag. Det vore konstigt om det inte såg ut så här.

  AQ Det är intressant att föra resonemanget. Jag köper ju själv tjänster av hantverkare och känner väll att jag har en annorlunda syn på kostnaderna. Jag vill självklart inte heller betala ett överpris, men jag förstår också att vissa önskemål inte fungerar i praktiken. Kanske är min insikt annorlunda eftersom jag jobbat med branschen under många år.
   
 10. useless
  Självbyggare · Nivå 22
  Jag har inget problem med att hantverkaren lägger på ett skäligt påslag på sitt pris även om det blir lite dyrare än om jag köper prylarna själv. Det är inte det tråden handlar om.
   
  Redigerat 6 jun 23:07

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: