Byggahus.se

Rimlig elektrikerkostnad för byte av huvudsäkringsstorlek

 1. S
  Medlem · 804 inlägg
  God fortsättning kära forumister!

  Vi firade jul ute i min mors hus och jag upptäckte då att hon har 25 A huvudsäkringar vilket är lite onödigt för henne. Efter en kontroll av att enfaslaster med hög märkeffekt ligger vettigt fördelade över de tre faserna skruvade jag i 20 A-säkringar på prov och det höll finfint över julen (flera gäster, mkt varmvatten och spiskörning samt elvärme i gästrummet osvosv). Tänkte därför säkra ner till 20 A för att spara lite på nätavgiften (ca 1500 kr/år i skillnad hos E.on).

  Nu skulle det ju vara svårt frestande att själv byta ut passdelarna, men E.on kräver (naturligtvis) att man är registrerad som behörig installatör hos dem för att få ut den blankett som skickas in med färdiganmälan om säkringsbyte. Och att registrera sig som behörig installatör gick inte utan inskannat intyg, det är redan provat haha :D

  Vad tycker ni är rimligt för en elfirma att debitera för att komma ut och byta passdelar? Framkörningssträckan är ca 5 km.
   
 2. H
  Medlem · 6 402 inlägg
  500-1.000:- efter rot.
   
 3. M
  Medlem · 1 982 inlägg
  1500 ex. moms. Om man får ta det på ROT så halvera.
   
 4. anders07
  Medlem · 5 927 inlägg
  750 kr efter ROT betalade jag i höstas...
   
 5. Mikael_L
  Medlem · 39 319 inlägg
  En kvart jobb vid mätartavlan, en kvart i bilkörning och ev bilavgift, ev en kvart hos grossisten för att hämta ut lite saker.

  Men sen är det lite pappersexercis också, så under en timme är det ingen chans att det kan bli. Men samtidigt tycker jag det absolut borde klara sig med max 2 debiterade timmar + lite bilavgift, så säg runt 1000:- - 1400:- inkl moms.
  Åsså ev ROT på det.