Byggahus.se

Riksdagen: Ja till utökat RUT-avdrag

4k läst  84 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
  • Laddar…
 2. D
  Medlem Nivå 7
  Är det inte detta ett spel för gallerierna? Det kan inte vara många hushåll som slår i taket? Redan innan höjningen kunde ett vanligt hushåll köpa RUT-tjänster för 166 000 kr per år. Här kan alltså regeringen säga att man gjort en stor satsning men i själva verket kommer det kosta en spottstyver...
   
 3. MultiManOriginal
  Medlem · Nivå 8
  I Danderyd är det många som slår i taket om jag minns undersökningarna rätt och det är ju de regionerna som är viktigast att stimulera enligt våra nuvarande politiker.
   
 4. P
  Medlem · Nivå 11
  Helt sjukt beslut. Gynnar enbart de personer som har en jäkla inkomst
   
 5. jonmo
  Verktygstokig Nivå 15
  Notera att detta även gäller ROT. Konstigt med allt fokus på RUT på ett byggforum.
   
  • Laddar…
 6. P
  Medlem · Nivå 11
  Vad exakt är det som gäller vid ROT?
   
 7. B
  Medlem · Nivå 17
  Tycker du inte att det är bra att fler människor kan få jobb?
   
 8. MultiManOriginal
  Medlem · Nivå 8
  I detta fallet tycker jag det handlar om ideologi och värderingar. Jag ogillar att vi skattesubventionerar de som redan har pengar och har råd, till att få extra billig arbetskraft för att städa upp deras skit. Ogillar det starkt, och jag är väldigt långt från vänsterpartiet, så jag tror nog dessa åsikter inte hör hemma bara på en kant.
   
 9. N
  Medlem · Nivå 9
  Vilka är det som nyttjar RUT och vilka är det som ev. skulle få mera jobb? Bonusfråga: Vilka är dom som sätter dessa städare och barnpassare i jobb?
   
  • Laddar…
 10. B
  Medlem · Nivå 17
  Det som riksdagen tänker sig är att många nyanlända ska kunna få enkla jobb i stället för att vara arbetslösa. Sen håller jag med er om att frågan inte är lätt och att det finns mindre trevliga effekter också.
   
 11. N
  Medlem · Nivå 9
  Riksdagen?? Det är kaptialet (läs kapitalägare, banker osv) som trycker igenom dessa typer av skatteväxlingar då ett land har ett visst mått av arbetskraft som inte riktigt platsar på arbetsmarknaden. Staten blöder pengar ut i verksamheter där t ex RUT är aktuellt......och det är ju inte direkt själva arbetarna som får ta del av dessa pengar.
  Dessutom stinker just RUT lite extra eftersom det i stor utsträckning är de välbärgade som nyttjar det. Uppnbarligen hinner de inte ta hand om sina barn eller hus å hem......och denna hjälp är väl ändå inte något den välbärgade ska behöva betala fullt pris för att få hjälp med.
   
 12. B
  Medlem · Nivå 17
  Blir nog lite väl mycket politik att svara detaljerat på ditt inlägg. Men saker har ofta två sidor och det är bra för statskassan när svarta pengar blir vita oavsett om det gäller barnflickor eller hantverkare.
   
 13. MultiManOriginal
  Medlem · Nivå 8
  Väldigt dåligt svepskäl att förorda RUT. Hur skulle det vara om de som har pengarna att betala för hemhjälp faktiskt gör det och inte bryter mot lagarna? Är det för mycket begärt? Igen handlar det om vilket land vi vill ha.
   
 14. B
  Medlem · Nivå 17
  Anser du då också att det inte ska finnas ROT-avdrag?
  Det är ju väl känt att mängden svartjobb inom den branschen i stort sett upphörde när ROT-avdragen infördes och innan låg på en mycket hög nivå.
   
 15. MultiManOriginal
  Medlem · Nivå 8
  Varför ska vi skattesubventionera kriminella hantverkare (som ju blir slutsatsen enligt ditt inlägg), som dessutom istället höjt priserna så att det är lika dyrt som innan ROT? Varför ska just ett skrå som tydligen inte kan hålla sig inom lagens råmärken gynnas framför andra, ärligare människor?

  Det är för mig ett helt korrupt tankesätt och ja, jag är emot både RUT och ROT.

  En nära bekant ligger dödssjuk sedan 3 månader på sjukhus. För två veckor sedan slutade alla sjuksköterskor och undersköterskor. Vården nu består av 1/3 personal och enbart stafett. Ingenting fungerar. De slutade pga usla villkor och arbetstider. Vilket är viktigast, sjukvård eller ett fint kök?