Byggahus.se

Riksbanken sänker räntan

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  • Svara
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Stammer

  Nu tycker väl de flesta bolånetagare att detta är positivt, dock så glömmer de flesta bort att detta är negativt eftersom det betyder att Sveriges ekonomi går dåligt och behöver stimuleras för att ta fart.
  Vidare så betyder det att risken för att bli uppsagd ökar. Sänkta räntor är en klen tröst om man förlorar jobbet. En stabil intäkt är viktigare än en sänkt ränta...
  Men till alla som får behålla sina jobb: grattis!!
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Bra för låntagare, men dåligt för oss som är beroende av ränteintäkter!
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Bankdirektörn

  Bar. Då kan vi höja bolånen 0.25 så vi inte oroar marknaden.
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Boliden

  Blir tyvärr mindre sparande och därmed mindre kapital som investeras. Samt en litek extra skjuts bortom point-of-no-return på bolånen. Dags för en ny politik...
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Hugo Kjellin

  Boliden behöver inte oroa sig om sparandet eftersom det har dubblats sedan 2005. Om man är beroende av ränteintäkter så har man det väl rätt bra ställt? Dom pratar om att inte bolånen kommer påverkas av denna sänkningen utan dom kommer väl gå till miljonlägenheter för bankernas VD och bonusar till alla styrelsemedlemmar. Tråkigt att folket ska förlora på att vi själva (riksbanken=staten=folket) sänker vår ränta.
   
  • Svara
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Rentier

  Ja, om man är beroende av ränteintäkter så har man det rätt bra ställt, man måste ju ha ett kapital för att få ränta. Men faktum kvarstår att sänkning av reproräntan är dåligt för den kategorin människor. I värsta fall måste man ta av kapitalet, vilket minskar underlaget för ränta framöver.
   
  • Svara