Reservdelar till toalettstol

22k läst  7 svar

 1. F
  Medlem Nivå 9
  Hej!

  Den ena toalettstolen har börjat läcka invärtes. Det är en Gustavsbergs stol från 1976 & "gummiproppen" i botten, som man lyfter med hjälp av stången & knoppen vid spolning, har vittrat sönder.

  Hur får man loss denna "gummipropp" enklast? Den sitter ju "inklämd" under en upp & ner vänd U-bygel som i sin tur håller stången upp till knoppen.

  Då jag inte är helt hemma i terminologin gällandes WC-produkternas innre komponenter så skulle det vara kul att bättra på detta. Var kan man finna t.ex. webb-shoppar med WC-reservdelar?
   
 2. H
  Medlem Nivå 3

  Re: Reservdelar till toalettstol

  Hej! Vet inte om man får tag på reservdelar via nätet. Själv hade jag lessnat på rinnande toa (en Gustavsberg från 1978) och ställde ung din fråga till Gustavsbergs kundtjänst via nätet förra helgen. De hänvisade till lokal Comfortbutik, jag ringde dit, och de sa Vi kommer! Jag hade tänkt fixa själv men... nu är det fixat och rinner inte, men räkningen har jag inte fått...
  Om du är smart så åker du till en Comfortbutik, säger vad toaletten heter (står på), och ber att få köpa en "gummiboll" eller vad det nu heter. :D
   
 3. F
  Medlem Nivå 9

  Re: Reservdelar till toalettstol

  Då får jag kolla med närmaste Comfortbutik.

  Är det nummret '353' som är modellen. Dessa siffror står nere till vänster på "stolsfundamentet".
   
 4. H
  Medlem Nivå 3

  Re: Reservdelar till toalettstol

  Det tror jag! Min heter 325-2 så de är väl ungefär samma tidsera.
  Lycka till! :D
   
 5. L
  Medlem · Nivå 11

  Re: Reservdelar till toalettstol

  Hej, det fanns en modell som hette 353 så det kan nog stämma. Säg till dem på comfort att du ska ha en ventilboll till en wc från 1976 så får du rätt. Det går att lyfta ut hela paketet så du kommer åt bollen, sen är den bara att kränga av.
  Har ingen sprängskiss just nu, men fråga i butiken så kanske de kan visa.

   
 6. F
  Medlem Nivå 9

  Re: Reservdelar till toalettstol

  Okej, så hela metallkonstruktionen för spolfunktionen sitter alltså bara in tryckt i gummibussningen i botten?
   
 7. F
  Medlem Nivå 9

  Re: Reservdelar till toalettstol

  Sådär ja, då är ventilbollen utbytt mot en ny. 47kr kostade den & själva utbytet är enkelt. Det är bara att klämma ihop benen lite grann, på det upp & ner vända U:et, då de sitter fast med hakar i botten. Lyfta ut "paketet" ur vattenmagasinet, skruva av den gamla ventilbollen från metallstången & skruva på den nya för att sedan återmontera allt igen i vattenmagasinet.
   
 8. D
  Medlem Nivå 1
  Redigerat 13 okt 2014 15:58

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: