Byggahus.se

Reparera betong med ingjuten järnbalk garage

 1. R
  Medlem Nivå 1
  Den gamla pardörren till garaget är utbytt till en vikdörr (av förre husägaren) och den hamnade då ca 15 cm längre in. Som synes av bilden har betongen släppt från järnbalken och är öppen för väder och vind - och inte minst för is och snö på vintern.

  Hur ska jag göra för att laga på bästa sätt? Knacka bort betongen runt järnet och gjuta nytt, eller ska även balken bort för att se till att betongen under den är frisk?
   
 2. K
  Medlem Nivå 5
  Betongen har spruckit eftersom man har sågat bort övre hörnet. Det har i princip därefter inte funnits något skyddande betongskickt kvar över stålbalken som har rostat, expanderat och därmed sprängt resterande betong.
  Ovansida och utsida ser ju rimligt lättåtkomligt ut så det borde vara lämpligt att börja knacka där och se hur långt det har spridit sig. Troligen har du otur och balken ligger "löst" inne i betongen och måste då friläggas, rensas och gjutas om. Frågan är dock om det blir bra eftersom det är ett utsatt ställe och det bara är en tunn betongkaka över.

  Men vad har balken för funktion egentligen? Har det bara varit en golvtröskel till den gamla dörren eller bär den något? Tänkt som en förstärkning så att man inte knäcker plattan när man kör in?

  Man kanske ska ta bort balken och gjuta en ny armerad kantbalk istället?
   
 3. Stickan56
  Husägare · Nivå 10
  Vad hände med detta?

  MVH
  Stickan