Byggahus.se

Renovering Röda Grind

62k läst  322 svar

 1. C
  Medlem Nivå 3

  Tack så mycket för fördjupningen av hur nöjda ni är med storleken samt lite fler bilder! Det ser ju riktigt mysigt ut, ni lyckas verkligen bra med det ni tar er an! Vi kommer tyvärr inte kunna få en lika bred balkong veranda/balkong som er, vår blir ca 3,5m bred. Vi funderar dock på om den ska vara 2 eller 2,5m djup. Tänker man praktiskt så vore 2,5m att föredra då man kan få plats med lite mer då bredden är begränsad och det låter ju även på dig som du hade önskat en lite djupare balkong. Jag är dock lite orolig att det estetiska blir lidande då jag befarar att det kan kännas lite boxigt när utbyggnaden blir så pass nära kvadratisk. Vi ska ta med era ord och bilder och fundera vidare på detta :)

  Det känns som vi har ganska lika syn på det här med användandet av balkongen. Även vi har tänkt att det vore härligt och praktiskt med en balkong då barnrummen ligger på ovanvåningen samt att vi har en härlig utsikt med fin kvällssol. Lite kvalitetstid med något glas vin och en ost- och charkbricka på balkongen i sommarsolen när det sussar i barnrummet låter lockande!
   
  • Laddar…
 2. Bernieberg
  Renoverare · Nivå 16
  Ännu en bit klar för målning. Den gamla altanen med sitt skärmtak, avkortad panel, elinstallationer, etc. ger en del extrajobb. Men nu kan man snart sträcka sig till målsnöret!

  1CBD1C9E-7D42-49C8-942B-E90FFA5545F9.jpeg
   
 3. Stefansförstahus
  Medlem Nivå 1
  Vilken otroligt smakfull renovering ni får till med både bevarande och nyskapande! Hittade er tråd, till mitt "förtret", alltför sent på kvällen men nu har jag lyckats ta mig igenom allting, så får väl bli dags att lägga ner telefonen - men inte innan jag lämnar en liten stämpel här! Ska bli fortsatt spännande att följa resten av renoveringen medan jag och min sambo snart ger oss på vårt eget projekt! Fortsatt lycka till med allt och stort tack för inspirationen
   
  • Laddar…
 4. Bernieberg
  Renoverare · Nivå 16
  Tack för fina ord och pepp! :D

  Då räknar vi med en go byggtråd om ert projekt också :)
   
 5. PellePeps
  Husägare Nivå 6
  Hej!
  Jag blev nyfiken på bottenvåningen och köket. Har ni några planer för det eller är det någon gång senare bara?
   
  • Laddar…
 6. F
  Renoverare Nivå 1
  Planer saknas inte, problemet är att sammanfatta dem i ett inlägg som inte söver er alla. :)

  Innan vi drog igång hela renoveringen så skissade jag upp en planlösning för både över- och undervåning för att säkerställa att vi skulle få till de funktioner vi önskade. Vi har dock inte helt spikat hur allt ska se ut på bottenplan. Vi velar lite fram och tillbaka kring hur vi ska göra. Ingen lösning är optimal utan kräver kompromisser. Vi har kört igång lite smått på bottenplan iom inbyggnaden av verandan, det som nu fungerar som hall. Det är dock ofärdigt på insidan ännu. Planen är att lägga vår tid och energi där i höst/vinter. Sen rullar det på med kök, matplats, tv-rum och badrum. I noterad ordningsföljd. Någonstans klämmer vi även in altan och trädgård med orangeri/växthus. Sen får vi inte glömma källaren där vi bla ska bygga en ny fräsch tvättstuga. Jag vågar inte ens gissa på när vi är klara. :) Förhoppningsvis kan vi öka tempot i takt med att barnen växer.

  I övrigt, så som planen ser ut just nu, så kommer vi bygga ett L-kök med köksö i liknande stil som garderoberna/badrumskommoden på den plats där vi idag har lekrummet. Högskåp längs med en vägg och bänkskåp utan överskåp längs med den andra. Kanske bygger vi till köket med 15m2 ”glasveranda” för att få till en matplats och lite extra ljusinsläpp och rymd. Utgång från kök till altan. Nackdelen här är bla att vi får en mindre och oflexiblare altan. Skippar vi utbyggnaden så tar vi ner en vägg alt. öppnar upp för en pardörr till det som idag är tv-rum och gör det till matplats. Jag är lite orolig för att en öppen planlösning sabbar känslan i huset. Att det blir för nutida. Tv-rum hamnar där matplatsen är idag men utvidgas något då vi ska flytta en vägg någon meter i sidled. Det gamla köket kommer bli ett lite större badrum med dubbelt handfat, toalett, badkar och en dubbeldusch (om vi inte slår till på en bastu, då får vi prioritera om lite). Det gamla badrummet, som ligger i anslutning till den utbyggda hallen/verandan kommer vi göra om till en gå-in-garderob för ytterkläder.

  Det som gör det svårt för oss är i första hand murstocken som står mitt i huset. Den delar in huset i fyra kvadranter som var och en för sig känns för liten för såväl kök som tv-rum och vilken vägg man än bestämmer sig för att riva så får man en ”murstocksvinge” mitt i rummet som sabbar flödet. Dessutom skulle rummen behöva växa i båda riktningarna för att få det optimalt. Något som också stör mig är att huset har sin entré på kortsidan (det var ett tvåfamiljshus en gång i tiden) och man måste gå genom exempelvis tv-rummet för att komma till köket osv. Slår knut på mig själv för att komma runt problemen, men jag får nog börja gilla läget istället. :)

  Kan försöka lägga upp en planlösning en dag om tillfälle ges. Förstår om det är knepigt att följa med i min beskrivning.
   
  • Laddar…
 7. Bernieberg
  Renoverare · Nivå 16
  Äntligen är den näst sista ställningsbredden färdigmålad. En riktigt seg en. Kanske behöver renkapa botten, ögonmåttet verkar ha svikit, men annars är allt klart.

  Byggde även en enkel trappa så att det blir en användbar passage tills vi bygger någon form av uteplats. Fick köpa en regel men resten av virket är resterna av ett plank som höll massorna under den gamla gjutna uteplatsen på plats längs en av sidorna.

  Nu kör vi de sista två metrarna och sen åker penslarna i soporna :)

  2A82E315-F2E2-464B-8E47-17D7B3D8C1E0.jpeg

  0270E8B4-4BF1-4FE5-8C04-DA064FAFE9E1.jpeg

  489F975A-894E-4751-AFD5-3BD378FD39F0.jpeg
  Barnens husbygge efter en blåsig dag. Får lära dem att räkna på fackverk och vikten av strävor.
   
 8. Åsa Lund
  Husägare · Nivå 13
  Fantastiskt jobb ni gör!
   
  • Laddar…
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka