Har en 50tal lägenhet. Många som säger man inte ska riva funkiskök och att det sänker värdet. Ligger det nån sanning i det? Låg arbetshöjd, skit stora överskåp som blockerar synen till den lilla arbetsytan osv. Vad är charmen med dessa kök, som kock tycker de är skitfula o opraktiska och får stå lutad 90 grader för skiva en tomat. Ni som tycker det är charmigt är det bara nostalgi eller har vad handlar det om och är alla typ 165cm långa som gillar funkiskök?
Har sett en snygg renovering på funkiskök, bifogad bild, men annars lutar jag mig åt totalriva skitet
Har sett en snygg renovering på funkiskök, bifogad bild, men annars lutar jag mig åt totalriva skitet
Finns mängder med renoverade funkiskök som uppfyller modernstandard. Jag vet också folk som köpt nytillverkade funkiskök i prisklassen 300k.J JohnnyBlazer skrev:Har en 50tal lägenhet. Många som säger man inte ska riva funkiskök och att det sänker värdet. Ligger det nån sanning i det? Låg arbetshöjd, skit stora överskåp som blockerar synen till den lilla arbetsytan osv. Vad är charmen med dessa kök, som kock tycker de är skitfula o opraktiska och får stå lutad 90 grader för skiva en tomat. Ni som tycker det är charmigt är det bara nostalgi eller har vad handlar det om och är alla typ 165cm långa som gillar funkiskök?
Har sett en snygg renovering på funkiskök, bifogad bild, men annars lutar jag mig åt totalriva skitet
Har själv ett funkiskök som jag vill behålla. Dock vill jag på sikt renovera det. Renovera i mitt fall kommer troligen innebära att höja underskåpen. Ta bort något skåp som inte passar. Kapa fullhögt skåp där bänkskiva behövs och göra om/bygga nya dörrar och nytt överskåp där osv. Skulle det gå snabbare att riva ut allt och sätta in ett nytt? Absolut. Skulle nytt bli bättre? Nej, absolut inte i mina ögon.
Funkis passar bättre i stilen och är ju platsbyggt, så nyttjar platsen mycket bättre. Det är också mestadels byggt i bättre material som kommer hålla och se fint ut en längre tid. Fortsätter även kommande generationer renovera och förfina lite efter behov så håller det säkert några hundra år. Ett nytt spånskivekök har jag svårt att se att det kommer stå kvar så värst länge.
Funkis passar bättre i stilen och är ju platsbyggt, så nyttjar platsen mycket bättre. Det är också mestadels byggt i bättre material som kommer hålla och se fint ut en längre tid. Fortsätter även kommande generationer renovera och förfina lite efter behov så håller det säkert några hundra år. Ett nytt spånskivekök har jag svårt att se att det kommer stå kvar så värst länge.
Verkar ju som att det är just moderna kök du tycker är snygga. Men här kommer ett några exempel som jag samlat från nätet. Vet inte vad som är renoverat eller nybyggt dock.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Tack för du tog din tid visa lite bilder, men helt ärligt dessa kök ser ut som ren misär i mina ögon. Jag fattar inte vad som är charmen. Blir helt klart att riva skitet och bygga nått modernareL Lilllen skrev:
Husägare
· Småländska höglandet
· 5 089 inlägg
Sälj då "skitet" för nedmontering! Det finns gott om folk som uppskattar stadiga skåpstommar, rostfria diskbänkar av exceptionell kvalitet och outslitliga perstorpsskivor på arbetsbänkarna.
Produkter som diskuteras: "arbetsbänkarna"
Arbetsbord Master 600 Wolfcraft
Ergonomiskt bord för varje kroppshålling
1 999 kr inkl moms
Läs mer
Ok kan vara värt ett försök, ska sätta ut det på blocket, kommer erbjuda de 1000kr plus köketSågspånPappspikEternit skrev:
Jag är en 1,57 och älskar mitt funkiskök 😉😄 Det är en av anledningarna till att jag valde min lilla etta. Jag har aldrig tänkt på att det är låga bänkar. Jag älskar det just för att det är funkis = funktionellt. Det är så praktiskt med rejäla skåp att förvara köksredskap och skafferivaror i. Älskar glasburkarna för mjöl och den utdragbara skärbrädan. Där kan man både sitta och hacka grönsaker till storkoket och äta en knäckemacka till lunch. Men de är också vackra, alltifrån lamporna till skåpen är designat med själ. Inte som dagens vita monster kök. Som plus i kanten ger de en känsla av barndoms nostalgi, jag har sett min mormor laga mat 100 tals gånger i sitt funkis kök. Det känns tryggt och kärleksfullt.J JohnnyBlazer skrev:Har en 50tal lägenhet. Många som säger man inte ska riva funkiskök och att det sänker värdet. Ligger det nån sanning i det? Låg arbetshöjd, skit stora överskåp som blockerar synen till den lilla arbetsytan osv. Vad är charmen med dessa kök, som kock tycker de är skitfula o opraktiska och får stå lutad 90 grader för skiva en tomat. Ni som tycker det är charmigt är det bara nostalgi eller har vad handlar det om och är alla typ 165cm långa som gillar funkiskök?
Har sett en snygg renovering på funkiskök, bifogad bild, men annars lutar jag mig åt totalriva skitet
Jag önskar verkligen att folk som inte gillar gammaldags byggnader valde nybyggen istället för att förstöra befintliga hus.
Klicka här för att svara
Produkter som diskuteras i tråden
Liknande trådar
-
Renovera gammalt garage eller riva?
Attefallshus, friggebod, garage & andra småhus -
Renovera eller riva och bygga nytt?
Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m. -
Riva eller renovera
Attefallshus, friggebod, garage & andra småhus -
Värt att renovera eller riva?
Köpa & Sälja hus -
Riva eller renovera muren? Hjälp!!
Grund & Markarbeten
