Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Rengöring av vatten i Vedpool

 1. J
  Medlem · stockholm · 6 inlägg

  jennypenny74

  Medlem
  Vi köpte nyligen en rostfri Vedpool, Aristokrat Party med reningsverk MP-75. Vi är nöjda med själva baljan och uppvärmningen. Vi har dock problem med att vattnet blir lite grumligt, gulaktigt och luktar unket efter ett par bad. Vi har använt desinfektionsmedlet och flockningsmedel från biocool. Funderar på om vi måste testa med något kraftfullare medel. Vad använder ni andra med rostfri ”badtunna”? Det måste ju vara klorfritt.
   
 2. M
  Medlem · Skåne · 717 inlägg

  meckis

  Medlem
  Kör själv brom i mitt spabad. Men funkar inte i vanlig pool då det bryts ner av solljus. Har ni ett lock över vattnet är det inga problem. Brom luktar mycket svagt och är en mycket bra bakteriedödare. Obs! för o hålla vattnet mindre skitigt se till att alla duschar av sig innan bad. Minskar nersmutsningen enormt mycket. Tyvärr blir det ofta att folk bara hoppar i med massa lotion smink osv.
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem · Skåne · 717 inlägg

  meckis

  Medlem
  tips på bättre rening. kör ner filterbollar istället för catridgefilter. enormt mycket mer filteryta. enklast är att såga bort pappen i ett filter o fylla med filterbollar på den platsen. sedan kan man tvätta dem i tvättmaskinen (inget sköljmedel)
   
  • Laddar…
 4. M
  Medlem · 26 inlägg

  mrsmitch

  Medlem
  Vi har samma problem. Har dock redan filterbollar. Vi har en eluppvärmd terasspool som bara varit igång några veckor. Vattnet blir inte helt klart trots dosering enligt instruktioner och 20hr filtrering/dygn.
   
 5. J
  Medlem · stockholm · 6 inlägg

  jennypenny74

  Medlem
  Vi har tömt, skurat och bytt vatten två gånger och nu håller det sig klart (peppar, peppar). Det kan ju vara så att det är avfällningar från metallen när det är nytt kanske? Vi trodde det berodde på regn, men nu har det hållit sig klarare trots regn.
   
 6. M
  Medlem · 26 inlägg

  mrsmitch

  Medlem
  Ok. Vi har ju lock på tunnan och har ej badat när det regnat. Så för vår del kan det inte vara regn. Vi har tömt och gjort rent tunnan en gång men med samma resultat. Tömde dock ej filtret. Måste kanske göra rent filterbollarna också då. De var dock knappt smutsiga.
   
  • Laddar…
 7. wrang
  Medlem · Västra Götaland · 485 inlägg

  wrang

  Medlem
  Vad har ni för vattenvärden badet?
   
 8. wrang
  Medlem · Västra Götaland · 485 inlägg

  wrang

  Medlem
  nej eran tunna är utav syrafast tunna så kör på pool eller spa klor om ni vill. Jobbar i badhus där vi har RF syrafasta badtunnor samt pooler.  kollade på sidan biokol har ni gått efter deras anvisningar?
   
  • Laddar…
 9. M
  Medlem · 26 inlägg

  mrsmitch

  Medlem
  Japp.
   
 10. J
  Husägare · Björklinge · 51 inlägg

  JohnyS

  Husägare
  Jag hade samma problem med BioCool, 'plastig' lukt, grönaktigt och svagt grumligt vatten. Bytte vatten två gånger innan jag gav upp. Kör nu med brom-puckar i flottör och klor eller aktivtsyre var annan/tredje vecka eller om vattnet börjar se sunkigt ut.
  Har catridgefilter, kör filter 2,5 timmar per dygn + efter bad.
   
 11. M
  Medlem · 26 inlägg

  mrsmitch

  Medlem
  Vår pool har anslutningar i aluminium och de klarar tydligen inte klor så då måste ha ett klorfritt alternativ. Om man ska ge upp med BioCool, vad ska man göra istället. Känns väldigt trist dock då deras medel är mycket enkelt att handskas med och har ju funnits länge på marknaden.
   
 12. M
  Medlem · 4 inlägg

  Matte1111

  Medlem
  Vi har samma problem. Vi har en pool/tunna från svenska badtunnor. Dom rekommenderar BIOCOOL men jag upplever också lukt/grumlighet trots evigt tvättande av filterbollar. Klor går bort pga aluminium. Har någon testat aktivt syre eller biltemas klorfria system?
   
 13. Christer63
  Hobbysnickare · 19 inlägg

  Christer63

  Hobbysnickare
  Använd Biocool’s ”Clear my pool water” tillsamman med Biocool’s ”Disinfect my pool”. Det är ett flockningsmedel som löste mitt problem med grumligt vatten.
   
 14. M
  Medlem · 26 inlägg

  mrsmitch

  Medlem
  Vi har kört snabbklor en ggr per vecka för vi verkar ha en bakterie i vårt vatten som Biocool ej biter på. Men det har inte påverkat aluminiumet. Har kört så sen i höstas. SVenska badtunnor har ändrat sina instruktioner nu så det är ok med lite klor. kloret i sig tar ej hand om grumligheten. Men det löste sig med biocools Clear my poolwater.
   
 15. M
  Medlem · 4 inlägg

  Matte1111

  Medlem
  Vi har kört detta men upplever inte att det blir mycket bättre. Sen tillkommer om man läser instruktionen på Biocools medel ska det tillsättas X antal dl efter varje bad dvs att åtgången blir ganska hög och ett evigt baltande med desinfektionsmedel. Du har inte testat aktivt syre? Jag har fått för mig att det är mer "klipp" i detta?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.