Byggahus.se

Re: överklaga bygglov

 1. H
  Moderator · Stockholm · 43 451 inlägg

  hempularen

  Moderator
  I princip så borde du kunna bygga. Sannolikheten att överklagandet skall gå igenom är troligen ganska litet om ditt bygglov följer detaljplanen. En ganska relevant fråga är ju vad grannen skjuter in sig på. Anmärker han på de faktiska bristern i dina handlingar? Eller är det bara ett allmänt gnällande?

  Överklagandet borde bara innebära att du får en massa onödigt pappersarbete, och det lär du ju nu få oavsett om du börjar bygga eller avvaktar. Om grannen ser att han inte lyckas fördröja ditt bygge, så kanske han inte orkar fortsätta med sina överklaganden.

  Skulle det sedan vara så att du mot förmodan skulle få ett rivningsbeslut mot dig, så tror jag att du bara kan låta bli att riva, kommunen kommer då motvilligt att utfärda ett vitesföreläggande om att du skall riva, då kan du överklaga vitesförleläggandet, och om vitesbeloppet inte är alltför stort (borde inte vara så stort om det handlar om en altan, och kommunen inte vill att du river). Så kan du låta vitet förfalla, och sedan överklaga beslutet om att döma ut vitet. När du sedan betalar vitet till slut så måste kommunen börja om från början igen. Vid det laget är det troligen dags att totalrenovera altanen.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.