Byggahus.se

Re: HEMSIDA - hur gör jag?

 1. N
  Medlem · 1 053 inlägg

  Nix

  Medlem
  Program var ordet, sa Bull.
  Det finns en massa olika program.
  De vanligaste? är Dreamweaver, Adobe GoLive och MS Frontpage.
  För att gör bilderna mindre behöver man ett bildredigeringsprogram. Exempel kan vara MS Photoeditor?, Photoshop eller Irfanview.
  Sedan gör man om dem till jpg-format, för att få dem små och behändiga. *.bmp är en bättre kvalitet, men "kostar" mycket i plats.

  Jag tror att det finns en uppsjö av olika gratisprogram för både redigering och bildhantering.
  Ett råd kan vara att titta lite på de datatidningar som finns på marknaden. Dels har de små instruktioner och dels skickar de med skivor med olika program. Tryouts eller freeware beror lite på programmet.

  Lycka till, och det är lättare än det ser ut.
   
 2. H
  Medlem · 76 inlägg

  HEDIN

  Medlem

  Re: HEMSIDA - hur gör jag?

  Hejsan!
  Jag tycker bäst om att koda i "anteckningsblocket", "Notepad" men tänkte för en gångs skull prova FrontPage som kommer med antingen XP pro eller OfficeXP..kommer inte ihåg.
  Tycker personligen att det är lättare och snabbare att koda i "anteckningsblocket". Fördelen med FrontPage är att man får en snabb förhandsvisning på det man har "ritat upp" eller kodat. Men förhandsvisningen stämmer inte alltid...
  FrontPage och andra HTML program lägger ofta till extra kod som inte alltid är bra...kan vara bra att kunna lite HTML i alla fall.

  För att bilderna ska föras över snabbare så behöver du ett bildredigeringsprogram typ Photoshop eller Paintshop. Om du tar bilderna med en digitalkamera och tycker att det är krångligt att hålla på med redigeringsprogram så kan du välja storlek och upplösning direkt i digitalkameran...

  HTML-guide: http://www.monkeytoys.com

  // Erik
   
 3. S
  Medlem · 898 inlägg

  sveno

  Medlem

  Re: HEMSIDA - hur gör jag?

  Jag föredrar emacs för att hacka hemsidor, men inlärningströskel är ungefär ett halvår hög. Notepad är lite väl jobbigt att använda.

  Jag tror att det följer med en html-editor (hemsidesprogram) med Mozilla ( http://www.mozilla.org ). Fördelen är att det är helt gratis och utan inbyggd reklam. Nackdelen (eller fördel?) är att man får en surfbräda, epostprogram, chatprogram, mm med på köpet.

  Det jag tycker är jobbigast med en hemsida är att fixa strukturen och hålla reda på alla filer och kataloger.
   
 4. H
  Medlem · 76 inlägg

  HEDIN

  Medlem

  Re: HEMSIDA - hur gör jag?

  Sveno>> Filer, mappar, strukturen, länkar, felaktiga länkar mm håller FrontPage och Dreamweaver reda på.

  // Erik
   
 5. S
  Medlem · 898 inlägg

  sveno

  Medlem

  Re: HEMSIDA - hur gör jag?

  labela, Frontpage kostar drygt 2000 kr på http://www.dustin.se.

  Erik, ja, jo, jag kunde just tänka mig det. Man kanske får lära sig nåt sånt där tryck-och-pys-program om man börjar snickra hemsidor på allvar. ;-) Fast för att göra en egen hemsida så skulle jag aldrig betala 2 papp för ett program...
   
 6. A
  Medlem · 854 inlägg

  ama

  Medlem

  Re: HEMSIDA - hur gör jag?

  Open Office (helt lagligt och gratis Office-paket för bla Linux och Windows ) har också en html-editor, jag har inte testat den själv (eftersom jag av ren och skär lathet använder vi). Annars kan jag rekommendera Open Office bl a ifall man inte vill köpa Microsofts Officepaket.

  http://www.openoffice.org

  /ama
   
 7. C
  Medlem · 232 inlägg

  cat_stevens

  Medlem

  Re: HEMSIDA - hur gör jag?

  Om man ska göra en enkel hemsida med bara lite bilder och text och kanske några länkar så funkar faktiskt word helt ok. Finns ett verktygsfält där som heter web-tools som man kan ha framme. Där finns knappar och textboxar och sånt... För att få till en länk kan man välja insert(infoga) --> hyperlink.

  När man är klar är det bara att välja "spara som" och ändra .doc till .html.

   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.