Byggahus.se

Rättigheter o skyldigheter. Var kan man få hjälp?

 1. S
  Medlem · 44 inlägg

  selstam

  Medlem
  Vi började vårt husbygge alldeles utanför Göteborg i mars i år. Som enterprenör stod Specialisterna tillsammans med Modulenthus. Specialisterna tog hand om allt rörande grund och planering och Modulenthus levererade själva huset.

  Modulenthus har skött sig ypperligt utan någon som helst anmärkning men vår entreprenör Specialisterna har varit under all kritik. De returnerar inte telefonsamtal eller brev och eftersom säljaren inte kan besluta saker så går "ansvarig" aldrig att få prata med eller få träffa - rent ut sagt bedrövligt.

  Vår fråga är var man kan vända sig om man anser att säljare och entreprenör har misskött sig?

  I vårt fall har de inte gjort färdigt allt men ändå skickat slutfaktura, en slutbesiktning är alltså inte genomförd. De har skickat fakturor till oss för jobb som de utfört som inte har beställts. De har också mage att inte vilja dra av den förseningsavgift som kontraktet medger utan ignorerar oss totalt.

  Vem tar man kontakt med för att få hjälp och information om sina rättigheter?

  // Andreas
   
 2. A
  Medlem · 854 inlägg

  ama

  Medlem

  Re: Rättigheter o skyldigheter. Var kan man få hjä

  Hos din Konsumentvägledare kan du få hjälp med vilka lagar och dylikt som gäller, de har koll på skyldigheter och rättigheter. För att hitta din närmaste Konsumentvägledare, gå till:

  http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/sokkvl.asp?lngCategoryId=538

  Mer hjälp:

  Medlemmar i Villaägarföreningen har en timmes gratis juridisk vägledning som medlemsförmån.

  Hoppas det löser sig, vänta inte för länge med att söka hjälp och röra om i grytan. Kom ihåg, de leker med _dina_ pengar!

  Mvh

  /ama
   
 3. F
  Medlem · 878 inlägg

  frasse

  Medlem

  Re: Rättigheter o skyldigheter. Var kan man få hjä

  Du kan alltid bestrida fakturor som ni anser felaktiga.

  Vi fick liksom du faktura på slutsumman innan byggaren var färdig, jag förklarade för honom att så funkar det inte och jag betalade in s.k ostridigt belopp, en summa motsvarande utfört arbete. Resten höll vi inne och till slut gjorde vi så att vi utförde arbetet med annan firma och den innehållna summan gick dit istället. Notera att vi var överens med byggare 1 om att göra detta.

  I övrigt kan du i princip bestrida allt som du inte har beställt, men titta i ABS95 för det finns klausuler om att byggaren har rätt att utföra mindre modifieringar/korrigeringar om han anser det nödvändigt. Det kan ju vara fallet, men då måste han motivera varför. Om det rör sig om någon konstruktionsmässig del så ska ju den biten bekostas av husleverantören, ej av er.
   
 4. S
  Medlem · 44 inlägg

  selstam

  Medlem

  Re: Rättigheter o skyldigheter. Var kan man få hjä

  Vi har skickat brev och bestridit två fakturor från Specialisterna. I den första hade de inte gjort avräkningar på slutfakturan med de avdrag vi var berättigade till.

  I det andra fallet hade de skickat en faktura på att de satt upp gips i ett undertak, något vi visserligen vill ha gjort och hade tänkt att göra själva, men inget vi har beställt av husleverantören. Speciellt inte när de tar 18 000:- för de 23.6 kvm det rörde sig om.

  Vi får se vad som händer.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.