Byggahus.se
Konjunkturinstitutet vill att Riksbanken sänker räntan ytterligare för att hjälpa byggföretagen att öka orderingången.

Du kan läsa artikeln här: "Räntan borde sänkas ytterligare"
 
E
Skrivet av: achilleas71

Det är inte endast därför byggföretagen är i det läget, innan rot avdraget hade man timpriser på allt från 180-260:-/tim. Nu vill man ha både det och "hela" rotavdraget i fickan, så nu helt plötsligt ska klåparna (för dom flesta inom bygg är hala) ha 390-450:-/tim. Och det är ju då nästan dubbla pengarna,. Och då ska man tycka wow vilket bra pris man fick???

Lite som när elkedjorna har mellandagsrea ungefär, näe låt det vara som det är anser jag så kanske byggföretagen kommer ner i rimligare nivåer.

NOG med lurandet av alla hala byggföretag.

Mvh
Achilleas
 
E
Skrivet av: Valentin

Tror inte riktigt att timpriserna låg på 180-260:- möjligtviss svarta timpriser. Om en anstäld kostar dig 200-300:- timmen med alla avgifter och beroende på den anställdes egen timlön så förstår du att firman måste dra in lite vinnst på det med. Inte bara o gå runt.
 
E
Skrivet av: FI

Hahaha. Ingves säger ju att om inte utlåningstakten minskar kommer ett batteri av åtgärder där amorteringskrav högre än någon BLT vill tänka på ingår. Han vill ju tvärtom göra det ännu svårare för byggföretagen för att minska smällen som kommer.
 
E
Skrivet av: momin

Det är ju inte riksbanken som behöver sänka räntorna, utan bankerna vi lånar av som ska sluta med att ta ut så stora marginaler i VINST...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.